pondělí 24. dubna 2017

Hra 60: Zeď (198?)


Zeď
Vývojář: RD
Vydavatel: RD
Vydáno 198? pro PMD 85
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Zeď je předělávka Arkanoidu pro PMDčko. Na začátku máme 3 životy a pálkou odrážíme míček, kterým postupně ničíme zeď před námi, cihlu po cihle. Není třeba trefit úplně všechny, jakmile na obrazovce zbývají poslední tři, tak se hra zastaví, převede zbývající míčky do další hry a začne se zase nanovo - tentokrát je ale míček o něco rychlejší, přičemž se samozřejmě přenese i získané skóre. 

Míček je přesně tam, kde ho chci mít
Po ztrátě všech životů se hra prostě zastaví

Zhruba v 5. úrovni už je míček natolik rychlý, že se hra stává nehratelnou a hráč tedy logicky brzo skončí. Cílem je tedy získat co nejvyšší skóre, přičemž hra si pamatuje "high score" z předchozích her. Za každou cihličku je 10 bodů, nejsou tu žádné bonusy či specialitky. 

Klíčové u tohoto typu hry je samozřejmě jak jsou zvládnuty pohyb a odrazy míčku. Tady se to povedlo tak napůl. Často jsem se zasekával v "nekonečném cyklu", kdy se míček odrážel stále stejně dokola a nic netrefoval a změnit jeho pohyb byla otázka velkého risku, kdy je třeba odpálit ho okrajem pálky. Ta je ale na okrajích "děravá" - tzn. rozhodně neodráží vším, co vidíte na obrazovce. Prostě jsem měl občas pocit, že mi míček propadl pálkou, i když se měl odrazit. 

Dvě hvězdičky tedy hra získává jen s odřenýma ušima. 

Dohrání jedné z úrovní

Verdikt: Předělávka legendárního Arkanoidu na PMDčko. 
Hodnocení: **/10

Žádné komentáře:

Okomentovat