středa 12. dubna 2017

Hra 48: Letadýlka (198?)


Letadýlka
Vývojář: Petr Zemánek
Vydavatel: Petr Zemánek
Vydáno 198? pro IQ-151
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Ve své archeologické kariéře se bohužel budu muset občas smířit s tím, že prostě nedokážu vypátrat buď rok vydání, nebo autora dané hry. Existují totiž díla na pár řádků kódu, jež vypadají spíš jako pokus nějakého žáka v hodinách programování a "Letadýlka" je jeden z nich. Přesto, že opravdu není skoro o čem psát, tak ani na hry podobného typu nechci zanevřít a věnuji jim byť velmi krátký, ale samostatný článek. 

Od Petra Zemánka jsme tu už měli několik primitivních hříček, ve kterých se většinou po něčem střílelo a Letadýlka nevybočují z řady. Řekl bych, že toto byl jeden z prvních pokusů Zemánka, protože grafika už jednodušší být nemůže. 

Průběh hry

Ovládáme dělo na spodní straně, se kterým nemůžeme hýbat. V podstatě jen mačkáme mezerník, čímž vystřelíme a snažíme se trefit prolétávající obdélníčky letadýlka. Těm se náhodně generuje výška a rychlost. Za každé sestřelené dostaneme 100 bodů do skóre, ale pokud nám proletí a netrefíme ho, zase se nám 100 bodů odečte. 

Hra končí buď neúspěchem, když 50x netrefíme a nezískáme požadované skóre (za trest jsme hozeni bez jakékoliv hlášky do příkazového řádku), nebo se nám podaří získat skóre 5000, načež nám hra oznámí "Jsi světový rekordman". 

Vítězství

Verdikt: Další z řady primitivních střílecích hříček, tentokrát s opravdu spartánskou grafikou. 
Hodnocení: */10

Žádné komentáře:

Okomentovat