úterý 4. dubna 2017

Hra 31: Strip Oko (1986)


Strip Oko
Vývojář: Vlama
Vydavatel: Vlama
Vydáno 1986 pro ZX Spectrum
Žánr: Karetní
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Stejně jako Atari mělo svojí hru "Jednadvacet", i Spectrum nemohlo zůstat pozadu a představilo variaci na karetní hru "Oko bere" a to rovnou hezky okořeněnou o svlékání jedné slečny v klobouku. Ve zkratce pravidla - počítač vám po jedné vykládá karty a jejich součet musí být co nejblíže číslu 21, které ale nesmí přesáhnout. Kdo je blíž, vyhrává dané kolo. 

Jsem natolik bohatý, že hra tuto částku ani nezná a vyhodí bug
Prohrál jsem všechny peníze

Na začátku jste otázáni, kolik máte peněz. Je v podstatě jedno co odpovíte - pokud chcete slečnu svléci, musíte mít maximum své částky a ještě k tomu pořád vyhrávat. Prostě si představte, že slečna začíná s nulou - když od vás něco vyhraje, vloží to v dalším kole do hry. Když od vás nic nemá, musí odhodit kus oblečení a to je přesně to, o co nám jde.

Nikde bohužel není napsáno za kolik se počítá král, královna, atd., což se v různých variantách často liší. Každopádně se zde vyskytuje bug, kdy hra nějak špatně sčítá a sobě vždy přičte 1 a naopak hráči odečte 1. Výsledkem je pak hrozný chaos. 

Hra mi tvrdí, že 10+7 = 18
A naopak mě jedničku odečte !

Slečna postupně odhodí 13 kusů oblečení od klobouku a rukaviček, přes šaty a podvazky, až po podprsenku s kalhotkami, kdy dál už nemá co vsadit, tak nás prohlásí za vítěze. 

Bobr

Verdikt: Lehce zabugované převedení karetní hry Oko na Spectrum, okořeněné o svlékání nevyholené slečny. 
Hodnocení: **/10

Žádné komentáře:

Okomentovat