úterý 11. dubna 2017

Hra 40: Auto (198?)


Auto
Vývojář: R. D.
Vydavatel: R. D.
Vydáno 198? pro PMD 85
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Ve své archeologické kariéře se bohužel budu muset občas smířit s tím, že prostě nedokážu vypátrat buď rok vydání, nebo autora dané hry. Existují totiž díla na pár řádků kódu, jež vypadají spíš jako pokus nějakého žáka v hodinách programování a "Auto" je jeden z nich. Přesto, že opravdu není skoro o čem psát, tak ani na hry podobného typu nechci zanevřít a věnuji jim byť velmi krátký, ale samostatný článek. 

Zezačátku se mi moc nedařilo

Opět žádná úvodní obrazovka, rovnou se objevíme ve hře, kde ovládáme auto, se kterým můžeme pouze zatáčet do stran. Neovládáme ani rychlost auta, protože to automaticky zrychluje. Úkolem je udržet se na vozovce a nevyjet z ní, jinak auto nabourá, zastaví a začne se opět pomalu rozjíždět, navíc se nám navýší ukazatel "havaroval si x krát", což tu slouží v podstatě jako ukazatel skóre (ale logicky toto číslo chceme udržet co nejnižší), žádný čas se tu neměří, což je docela zvláštní. 

Cílem je tedy dojet až do cíle, kde si můžete prohlédnout, kolikrát jste havarovali. Dojet bez jediného nabourání je těžké, protože hra při nejvyšší rychlosti auta vykresluje okolí překvapivě svižně.

Můj nejlepší výkon

Verdikt: Jednoduché závody s autem, kde se ale nepočítá čas, ale počet nabourání. 
Hodnocení: */10

Žádné komentáře:

Okomentovat