neděle 31. října 2021

Hra 604: Suomi World Cup '91 (1991)


Suomi World Cup '91
Vývojář: David Douša
Vydavatel: Davicopy
Vydáno 1991 pro Atari 8-bit
Žánr: Sportovní
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Ze sportovních her jsme tu již měli manažer Fotbalový Trenér (1988) a tenisový ATP Tour Simulator (1990), v tomto případě se ujmeme naší hokejové reprezentace na Mistrovství světa v ledním hokeji 1991 ve Finsku, které v reálu dopadlo velmi špatně, když jsme skončili šestí. Na nás tedy bude dosáhnout o něco lepšího výsledku.

Upozornění pro všechny piráty v ČSFR

Návod ve hře nenajdeme

Přehlídka dresů

V úvodním menu si můžeme zvolit "návod ke hře", toto nám ovšem pouze vypíše adresu na Praze 4, kde jsme ho mohli obdržet. Přímo ve hře nic nenajdeme, takže si bohužel musíme všechny zkratky a mechanismy hry domýšlet. Pod další volbou si můžeme prohlédnout vlajky a dresy všech osmi zúčastněných reprezentací. Poté již stačí jen zvolit svoje jméno a začít hrát. 

Základní údaje o nadcházejícím zápase

Proti Švédům to nebude lehké

Tvorba sestavy

Na několika obrazovkách se dozvíme údaje o nadcházejícím zápase, statistiky našeho soupeře a poté se už můžeme vrhnout do tvorby sestavy, kde vybíráme, kteří hráči zasáhnou do zápasu. Nejprve se určí golmani, poté obránci a nakonec útočníci. Každý hráč má svoje jméno, číslo, energii, sílu a dále vidíme i počet gólů, asistencí a odehraných utkání. 

Hrát stále tu stejnou sestavu není dobré, protože hráčům klesá energie. Je tedy dobré třeba na slabší soupeře nechat odpočinout některé opory a dát příležitost jiným hráčům s vyšší energií. 

Průběh zápasu

Prohlížení statistik

Výsledky všech zápasů

Jakmile začne zápas, můžeme textovou formou vidět nejdůležitější události. Zápas se dělí na třetiny, přičemž v průběhu nemůžeme nijak zasahovat do taktiky. Po skončení vidíme výsledky všech utkání a průběžnou tabulku. Soutěže se účastní celkem osm týmů a hraje se systémem každý s každým. Po odehrání všech zápasů základní části postupují do finálové skupiny první čtyři týmy. Ostatní hrají v jiné skupině o umístění na 5. až 8. místě. Ve finálové skupině se začíná od nuly a opět hraje každý s každým. 

Dostali jsme se do finálové skupiny

Oldřich Svoboda nám vychytal titul

Po dokončení druhé fáze si můžeme prohlídnout i tabulku nejlepších střelců, nejlepší hráče kanadského bodování (góly a asistence) a nejlepší golmany, kteří se řadí podle průměrného počtu obdržených branek za utkání. 

Za celou hru získáme na konci i bodové hodnocení, kdy se můžeme dostat do tabulky deseti nejlepších trenérů. I přes to, že jsem mistrovství vyhrál, skončil jsem zde na třetím místě. Na poslední obrazovce je také návod, jak vyplnit "VOSA kupón" - najdeme zde naše jméno, získané body a kód. Je dost možné, že ke hře byla vyhlášena nějaká soutěž o získání co nejvyšší skóre. 

Přepište dějiny !

Dostat se na první místo je tedy hodně těžké

Co to je VOSA kupón?

Verdikt: V rámci možností osmibitových Atari slušný hokejový manažer. Nicméně taktické možnosti se omezují v podstatě jen na výběr sestavy a jakékoliv další volby chybí. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat