sobota 24. října 2020

Hra 482: Satan (1990)


Satan
Vývojář: Patrik Rak
Vydavatel: Raxoft
Vydáno 1990 pro ZX Spectrum
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Tato textovka by se dala označit spíše jako "demo", protože ji Patrik Rak (Podraz 4 (1988), Fuksoft 2 (1989), Piškworks (1989)) podle vlastních slov vytvořil jako aprílový žertík, kdy vzal engine z Fuksoft 2 a přidal pár lokací a smrtí ve stylu Šatochina (1988). Hra tedy nemá žádný konec a podstatou je pobavit se na malém prostoru čtyř obrazovek různými vtipnými úmrtími hlavního hrdiny. 

Ten se v rámci akce Satan vydává na Kubu najít a zneškodnit SATelitní ANténu (odtud název). 

Instrukce

Začátek hry

Tak přes plot to nepůjde

Mapa

Tentokrát tedy nemá cenu psát návod, protože ve hře je v podstatě jediná hádanka, kdy můžeme otevřít konzervu a dát ji psovi za plotem, který poté zdechne a nezačne štěkat. Na další obrazovce je údajný agrokombinát JZD Slušovice, nicméně po přiblížení se ke dveřím na nás vyběhnou vojáci a zlikvidují vetřelce. Nikam dál se dostat nedá. 

Ovládání je řešeno klasicky přes psaní příkazů, kdy parser bere zkracování slov i na méně než 3 písmena. Na obrazovce smrti se po neúspěchu zobrazí i procento dokončení hry, to je ovšem matoucí, protože na 100% se nedá nikdy dosáhnout. Jelikož jsem prošel v podstatě vše, co hra nabízí, považuji ji za dokončenou, i když se vlastně dokončit nedá. 

V podstatě jediná hádanka se psem

To nebudou JZD Slušovice

100 % hry nelze dosáhnout

Verdikt: Krátké demo vydané jako aprílový žertík. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat