neděle 15. května 2022

Hra 675: Lyzards Land (1992)


Lyzards Land aneb Profesor Coprstein a Jeho Laboratoř
Vývojář: Petr Horák
Vydavatel: Peťulka Software
Vydáno 1992 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Peťulka Software po hrách Bonifác (1991) a Castle of Horror (1992) navázal sci-fi textovkou s dinosaury. V budoucnosti, v roce 2150, profesor Hugo vynalézá stroj času. Díky němu se mu podaří obdařit dinosaury inteligencí na úrovni člověka, ovšem jeho plán na ovládnutí světa mu překazíme. Na scéně se ale objevuje ještě profesor Coprstein, který se přenesl do pravěku a v práci chce pokračovat. A na nás bude ho zlikvidovat.

Příběh #1

Příběh #2

Příběh #3

Příběh #4

Instrukce #1

Instrukce #2

Tentokrát se nejedná o klasickou textovku se zadáváním příkazů, ale na každé obrazovce dostaneme na výběr z několika voleb, z nichž volíme pomocí číslic. Ve hře se ale stále nacházejí předměty, které můžeme sebrat a zpravidla je potřebujeme na jiné obrazovce, abychom se dostali dál.

Jak postupujeme, tak v horní části obrazovky vidíme procento dokončení hry. Autor se v době vydání evidentně o dinosaury zajímal, jelikož tu narazíme na jejich opravdová jména, nachází se tu ale i jeden neexistující druh "Hadocus". 

V hlavních rolích

Začátek hry

Jeden z předmětů, který můžeme sebrat

I když se v úvodních textech tvrdí, že "špatná možnost neznamená většinou smrt", tak je tomu přesně naopak a skončit se tu dá opravdu na hodně místech. Dinosauři se chovají jako lidé - někteří po nás střílejí z pistole, dalších se zbavíme tak, že jim řekneme vtip. 

Jak se zbavit dinosaura? Stačí mu říct vtip

Mapa

POSTUP HROU
1, 4, 3, 2, 1, 2, 3, 3, 1, 2, 3, 3, 1, 1, 1, 1, 1, 2, 1, 1, 2, 1, 2, 3, 2, 1, 1, 2
KONEC POSTUPU HROU

Ornithomimus střílí z pistole

Konec profesora

Vítězství!

Verdikt: Průměrná textovka s dinosaury. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat