úterý 17. května 2022

Hra 676: Magic Tonic (1992)


Magic Tonic
Vývojář: Petr Horák
Vydavatel: Peťulka Software
Vydáno 1992 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Po Lyzards Land (1992) vydal Petr Horák další textovku ve stejném stylu. Tentokrát se vydáme na Draculův hrad a naším úkolem bude zjistit, je-li hrabě Dracula skutečně přítomen a pokud ano, tak ho poslat do věčných lovišť. Poté, co se nám podaří vetřít do jeho přízně, dostaneme pozvánku na slavnost, usínáme ve svém pokoji a hra začíná. 

Příběh #1

Příběh #2

Příběh #3

Úkoly

Opět se tedy nejedná o klasickou textovku se zadáváním příkazů, ale vždy dostaneme na výběr z několika možností a volíme pomocí čísel. Stále ovšem chodíme po obrazovkách, sbíráme a používáme předměty. Bohužel smrt stále číhá na každém kroku a dokončení hry pravděpodobně zabere hned několik pokusů. 

Začátek hry

Upír Macháček

To zní jako past

Během svého putování po hradě narazíme na několik pastí jako jsou třeba malé upírátko, které se tváří nevinně a chce vrátit míč. Dále potkáme stráž, které se budeme muset prokázat tím, že ukážeme svoje (falešné) zuby a nebo karbaníka, jehož si můžeme naklonit na svoji stranu tím, že schválně prohrajeme v kartách. Největší podraz je ovšem úplný závěr, kdy si s námi hrabě Dracula chce trochu zahrát a představí nám svůj stroj zvaný "Death". Což znamená, že na obrazovce se střídají nápisy "SMRT" a "ZIVOT" a je nutné stisknout mezerník ve správný moment, jinak musíme hrát od začátku. 

Na závěrečné obrazovce najdeme upoutávku na další autorovu textovou hru jménem Ghost Island, která se ale zatím nenašla.

Způsob upírské identifikace - otevři pusu!

Přístroj zvaný "Death"

Sadista Dracula

Mapa

POSTUP HROU
1, 2, 1, 2, 1, 2, 2, 3, 3, 1, 2, 1, 2, 1, 2, 1, 2, 1, 2, 1, 3, 2, 1, 3, 1, 1, 1, stisknout Space na slově "život"
KONEC POSTUPU HROU

Konec Draculy

Vítězství!

Vyšel někdy Ghost Island?

Verdikt: Průměrná textovka s upíry. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat