úterý 24. května 2022

Hra 679: Memory of Metal (1992)


Memory of Metal
Vývojář: Michal Vojáček
Vydavatel: Michal Vojáček Soft
Vydáno 1992 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Po pár úvodních obrazovkách se zde dostaneme k "malému testu, který ukáže, jaké máme předpoklady pro splnění textové hry". Následuje pět otázek typu "Je tiskárna BT-100 dobrá?", načež se vyhodnocení zobrazí tak rychle, že není možné jej přečíst. Z nějakého důvodu pak následuje "trocha grafiky", kde se nám zobrazí jakési nesouvisející demo, které autor pravděpodobně odněkud převzal. 

Poté se nahraje další část - program je možná trochu zbytečně rozdělený na pět částí, i když hra není vůbec dlouhá. Vstupní heslo "10135688" musíme odněkud znát a ostatní zjistíme v průběhu hry. 

Ehm, ok

Úvodní test

Trocha té grafiky

Hra vlastně nemá žádný příběh, prostě začínáme na Václavském náměstí a budeme se snažit se nějak dostat dál. Nejedná se přitom o klasickou textovku, kde bychom chodili po obrazovkách, sbírali a používali předměty. Většinou dostaneme na výběr z několika možností, ze kterých volíme pomocí čísel a správně je jen jedna či dvě, volbou ostatních okamžitě končíme a musíme hrát danou část od znovu. V dalších případech musíme napsat příkaz (PRAT SE) či odpovědět na otázku (Kam chceš jít - DOMU). 

Tak hlavně, že byl autor spokojený

Texty se špatně čtou nejen kvůli formátování, ale i gramatickým chybám

Začátek hry

V druhé části je pak naším úkolem najít 18 hesel, jež jsou roztroušeny všude možně, je tedy nutné vyzkoušet všechny možnosti a na konci pak slova zadat, čímž hru dokončíme. Na závěrečné obrazovce se dočkáme obrázku vrtulníku a také dostaneme heslo a číslo na autora, kterému se můžeme naším úspěchem pochlubit. 

Texty bohužel obsahují velké množství překlepů a do očí bijících gramatických chyb. Také jedno z hesel je v textech špatně, místo SOHY je potřeba zadat SONY. 

Koupil jsem počítač Portfolio

Na Českomoravské je velice špatně zabezpečený hlavní počítač

POSTUP HROU
4, 1, 4, 1, 1, POCITAC, PORTFOLIO, DOMU, BASTART, VEN, 2, 4, 3, BASF, 578768, 573967, 1, GIGANT, 2, 1, ZPET, 2, PRAT SE, 2, 1, 346790, 1, EXKALIBUR, NORTON, EQUINOX, ELITE, ATARI, HF, SONY, JACK, UFO, GIG, AMIGA, HAD, MAXELL, KANG, LEN, GOTO, SUBARO, GOGO, 3488843
KONEC POSTUPU HROU

Začíná lov na 18 hesel

Získání hesel je jednodušší než se zdá

Vítězství!

Verdikt: Prapodivný slepenec všeho možného, od úvodního kvízu, přes grafické demo, až po textovku s nestandardním ovládáním a absentujícím příběhem. 
Hodnocení: 1/10

Žádné komentáře:

Okomentovat