pondělí 5. srpna 2024

Hra 980: Melly the Meer (1994)


Melly the Meer
Vývojář: David Spilka
Vydavatel: Datri Software
Vydáno 1994 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Další textovka od Davida Spilky, v níž se ujmeme vynálezce Sama, kterému kdosi ukradl jeho Porsche, na němž měl nainstalovaný svůj nový výtvor. Ten samozřejmě chceme dostat zpátky, jinak by se slavným a bohatým mohl stát někdo jiný. 

Nejedná se o klasickou textovku, ale mechanismy jsou stejné jako v autorově předchozí hře Jurassic Park (1994), situace jsou tedy rozděleny na "levely", kdy je nám vždy popsána situace a zadáním vhodné akce se dostaneme dále. 

Slovník příkazů, resp. všech slov

Začátek hry

Číšník mě navedl na stopu

Na úvodních obrazovkách se dozvíme nejenom dostupné příkazy, ale v podstatě všechna slova, jež můžeme využít. Jedná se o JDI, ZKOUMEJ, SEBER, POLOŽ, POUŽIJ, PRAŠŤ, DEJ, ZNOVU, DO, ZA, ROVNĚ, DOLŮ a podstatná jména BAR, CHODNÍK, KORUNY, DVEŘE, ZÁCHOD, ČÍŠNÍK, HOSTÉ, BONBONIERA, SCHODY, MILIONÁŘ, KALHOTY, KABÁT, PAN, PARFÉM, RŮŽE, HOTEL a STŮL.

Obtížnost se díky tomu snižuje, nicméně stále je nepříjemné, že lze zadáním špatného příkazu zemřít a poté je nutné začít od začátku. Naštěstí je hra velmi krátká a obsahuje pouze 15 "levelů". Menší zásek může hrozit ve výtahu, kde je nutné zadat pouze "6" jakožto číslo patra, kam chceme jet. 

POSTUP HROU
1: ZKO CHO, SEB KOR, JDI DO BAR, 2: ZKO CIS, JDI ZA CIS, DEJ KOR, 3: ZKO STU, SEB BON, JDI ROV, 4: JDI DOL, 5: PRA MIL, ZKO MIL, ZKO KAB, SEB KOR, ZKO DOK, SEB DOK, JDI ROV, 6: DEJ KOR, JDI ROV, 7: ZKO CHO, SEB RUZ, JDI ROV, 8: JDI DO HOT, 9: DEJ DOK, 10: 6, 11: DEJ RUZ, 12: DEJ KOR, 13: DEJ BON, 14: DEJ DOK, 15: POU PAR
KONEC POSTUPU HROU

Co teď?

Jana něco chce

Vítězství!

Verdikt: Krátká atypická textovka velmi podobná autorově předchozí hře Jurassic Park. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat