neděle 14. července 2024

Hra 972: Jurassic Park (1994)


Jurassic Park
Vývojář: David Spilka
Vydavatel: Datri Software
Vydáno 1994 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Další textovka od Datri Software, která vychází z prvního Jurského Parku (1993). V roli Alana Granta se dostaneme do části příběhu po setkání s Tyranosaurem Rexem, který shodil naše auto ze silnice, načež se musíme postarat o mladého Tima a jeho starší sestru Alexis a dovést je zpět do bezpečí.  

Nemáme vyhráno

Příběh

Dostupné příkazy

Začátek hry

Hned na úvodních obrazovkách jsou nám prozrazeny všechny příkazy, resp. i slova, která budeme moci v průběhu hry použít. Konkrétně se jedná o ZKOUMEJ, TRUBKA, LEX, STROM, TIM, AUTO, JDI, NAHORU, CHYŤ, VEJCE, KLIČ, PLOT, POUŽIJ, DOLŮ, ZNOVU, ZACHRAŇ, ale chybí tu ještě SEBER. 

Nejedná se o typickou textovku, ale hra je rozdělena na "levely", kdy je nám vždy pomocí textu představena situace a na tu musíme nějakým způsobem reagovat použitím zmíněných příkazů. Bohužel pokud napíšeme cokoliv jiného než správnou odpověď, tak to pro nás většinou znamená konec hry a nutnost hrát od začátku. 

POSTUP HROU
1: ZKO TRU, ZKO STR, NAH, 2: ZAC TIM, 3: JDI, 4: JDI, 5: DOL, 6: ZKO STR, SEB KLI, JDI, 7: ZKO PLO, NAH, 8: ZAC TIM, 9: POU KLI, 10: JDI, 11: JDI, 12: NAH, 13: CHY LEX, 14: DOL, 15: enter, 16: JDI
KONEC POSTUPU HROU

Hlavně nezapomenout klíč!

Obětování Alexis neprošlo

Vítězství!

Verdikt: Krátká atypická textovka inspirovaná filmem, která frustruje nutností začínat od začátku pokud nezadáme správný příkaz. 
Hodnocení: 2/10

1 komentář: