sobota 15. července 2023

Hra 844: Nahota na Prodej (1993)


Nahota na Prodej
Vývojář: Tomáš Hrebinec
Vydavatel: Cre&T
Vydáno 1993 pro Commodore 64
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Akční mlátička pro počítače Commodore 64 vycházející ze stejnojmenného českého filmu z roku 1993 od režiséra Víta Olmera (Bony a klid, Tankový prapor a další) s Lukášem Vaculíkem a Jiřím Krampolem v hlavních rolích. Odkaz na film vidíme i na úvodní obrazovce. 

Příběh

Výběr postavy

Začátek hry

Jakožto investigativní novinář Egon pátráme po zmizelé šestnáctileté dívce, kterou unesla cikánská mafie za účelem prostituce. Pomáhat nám při tom budou ztroskotalý policista "Polda" a americká studentka žurnalistiky "Nancy". 

Projít s nimi musíme celkem 8 úrovní, kdy v každé jsou zpravidla dva protivníci, jež musíme vyřídit ručně v souboji jeden na jednoho. Každý level má jiné pozadí, které odpovídá scénám ve filmu - najdeme tu špinavou ulici, noční klub či zámeček, kde příběh končil. Před začátkem každé úrovně si lze vybrat jednu ze zmíněných tří postav, ty se ale liší víceméně jen animací - zatímco Egon mlátí pouze pěstmi, Polda k tomu přidává i občasné kopy. 

Je to souboj na život a na smrt

Kopanec do břicha

Úrovně odpovídají místům z filmu

Naše postava začíná na levém okraji, soupeř na pravém. Každý má daný počet životů, jenž se zobrazuje ve spodní části obrazovky jako "energie". Pokud zlikvidujeme oba nepřátele v dané úrovni, tak se zbylá energie promítne do skóre a pokračujeme dál, nicméně životy postavy se neobnovují. Pokud naše postava zemře, lze si vzít další a pokračovat v bitce až dokud je aspoň někdo na živu. 

Dostat se až na konec není jednoduché, priorita je vyhýbat se ranám jen jak to jde a fungovat taktikou "rána a ústup". V poslední úrovni se po poražení dvou nepřátel zobrazí nápis "final fight" a objeví se třetí a poslední protivník, který se nicméně neliší od těch předchozích. Na závěrečné obrazovce se objeví hořící zámeček (opět scéna z filmu) a poté si lze svoje skóre zapsat do tabulky nejlepších, kterou okupují jména všech lidí podílejících se na filmu.

Finální rána zasazena

Dívky jsou zachráněny

Zapisování jména zatímco hoří zámeček

Tabulka nejlepších

Verdikt: Nepříliš propracovaná mlátička podle českého filmu. Chtělo by to alespoň více typů nepřátel. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat