středa 5. července 2023

Hra 840: Nádraží (1993)


Nádraží
Vývojář: Vladimír Toman
Vydavatel: Tom.-Soft
Vydáno 1993 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Ve hře se staneme průvodčím "manipulačního vlaku, který vyjíždí na trať, aby obsluhoval vlečky a nákladiště jednotlivých přepravců", svědky se ale staneme pouze událostem, které předchází odjezdu ze stanice. 

Již na úvodní obrazovce je vypsán slovník všech příkazů, kdy použít můžeme ZKOUMEJ / PROHLEDNI, VEZMI / SEBER, POLOZ / ZAHOD, POUZIJ, DEJ / PODEJ a PRIVAZ. Slova se přitom musí zkracovat na první tři písmena. 

Instrukce

Začátek hry

Donáška piva je nepovinný úkol

Jak již dává název tušit, budeme se pohybovat výhradně po nádraží. Začínáme v šatně, kde můžeme někomu vypít kafe, to je ovšem nepovinný úkon, stejně jako třeba návštěva nádražní jídelny či donáška piva kotelníkovi. 

Naším cílem je připravit náš vlak k odjezdu, ne každému hráči ale může být jasné co to všechno obnáší. Naštěstí při nástupu do vlaku se dočkáme nápovědy co je ještě nutné udělat. Na druhou stranu nedostatečné zpětné vazby se dočkáme třeba při přivěšování lokomotivy, kdy je nutné nejprve sebrat rukavice ze skladu, jinak akce skončí bez vysvětlení neúspěchem. Nepříjemné je, že při zadání špatného příkazu je potřeba poměrně dlouho čekat, než je možné zadat příkaz další. 

Příjemné chvíle v jídelně. Teď už ale do práce!

Tupej nádražák spadl do žumpy

Mapa

POSTUP HROU
Opustil jsem šatnu, došel si do skladu pro rukavice, zavřel víko septiku (ZAV VIK), vzal zarážku (VEZ ZAR), u první koleje ji použil (POU ZAR) a získal prémii. Elektrickou lokomotivu jsem přivěsil k vlaku (PRI LOK), v dopravní kanceláři vzal koncové tabulky (VEZ TAB), označil jimi konec vlaku (POU TAB) a nastoupil do něj. 
KONEC POSTUPU HROU

Dostal jsem prémii

Hra naštěstí napovídá co je ještě potřeba udělat

Vítězství!

Verdikt: Krátká textovka z prostředí nádraží. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat