pondělí 22. května 2023

Hra 823: Magic Dice (1993)


Magic Dice
Vývojář: Pavel Pospíšil (GCC)
Vydavatel: Proxima Software
Vydáno 1993 pro ZX Spectrum
Žánr: Puzzle
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

I Pavel Pospíšil (Saboteur 3 (1991), Mluvící Balík (1992), Tinny (1992)) se prostřednictvím Magic Dice rozloučil s tvorbou na ZX Spectrum. Hru vydala Proxima Software v kompilaci Tango za 150 Kč spolu s hrami Tango (1992), Silvestrovská Pecka (1992), Veselé Velikonoce (1993) a Honba za Pokladem (1993). 

Jde v podstatě o Tetris s kostkami, kdy se budeme snažit složit "postupku" z nejméně tří po sobě jdoucích čísel, např. 2-3-4 či 6-5-4, přičemž kostky mohou být svisle či vodorovně vedle sebe. Další možností jsou alespoň tři stejná čísla vodorovně vedle sebe, svisle bohužel nikoliv. 

Menu

Výběr obtížnosti

Začátek hry

V menu si můžeme vybrat způsob ovládání na joysticku či klávesnici, kdy si můžeme zvolit vlastní schéma tří kláves pro pohyb do stran a rychlé umístění kostky. Klávesa "B" je rezervována pro vypnutí animovaného pozadí, což se velmi hodí. Pod volbou "intro" se dočteme autorovo rozhodnutí skončit se Spectrem, klasické pozdravy či doporučenou literaturu a hudbu. V "nepoděkování" jsou zmíněni všichni, komu autor nechtěl poděkovat, např. své bývalé třídní profesorce. "Vobrázky" jsou podivné zbytky grafiky, které autor nechtěl jen tak smazat. A "skóre" je tabulka nejlepších výsledků, které vévodí jména oblíbených autorových míst (většinou hospod). 

Po volbě "hra" si nejprve musíme zvolit z jedné z deseti obtížnostních úrovní, které se od sebe odlišují rychlostí padání kostek a pozadím. Ve hře pak vidíme po levé straně ukazatele získaného skóre, aktuální úroveň, počet umístěných kostek a po pravé straně zbývající počet kostek, potřebný počet stejných útvarů a potřebný počet svislých "postupek". Jakmile se ukazatele na pravé straně dostanou na nulu, tak se můžeme "zabít", načež se přesuneme do vyšší obtížností úrovně, respektive v té poslední se hraje donekonečna. Získané skóre si pak můžeme zapsat do zmíněné tabulky, kde není problém obsadit první místo. 

Průběh

Úkol pro daný level je splněný

Tabulka nejlepších

Verdikt: Variace na Tetris. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat