čtvrtek 6. října 2022

Hra 732: Super Quest 2 (1992)


Super Quest 2
Vývojář: Marek Vondrák
Vydavatel: SuperSoft
Vydáno 1992 pro ZX Spectrum
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Druhý díl příběhově a vlastně ani zpracováním nijak nenavazuje na předchůdce Super Quest (1991), nedočkáme se ani pořádného úvodu, kdy jediná naše indicie je věta "tvým úkolem je dostat se zpět (domů)". Poté se již ocitáme na neznámém místě v lese. 

Začátek hry

Obyčejný špunt je rozdíl mezi životem a smrtí

Kosočtverec?

V levém sloupci vidíme přehled všech dostupných příkazů, kdy klasické pohybové příkazy jsou rozšířeny i o směry na severovýchod, jihovýchod, severozápad a jihozápad, což způsobuje menší problémy při tvorbě mapy. Dále tu jsou příkazy SEBRAT, POLOŽIT, PROZKOUMAT, POUŽÍT, ČAS a ČEKAT. Poslední příkaz je v podstatě past, protože posune čas o hodinu dopředu. Hra má časový limit - začíná ve 12 a někdy kolem 32. hodiny zapadne slunce, vrhnou se na nás hladové hyeny a končíme. 

V pravé horní části vidíme popis obrazovky a zprávy, dole uprostřed věci na aktuální obrazovce a dole vpravo obsah našeho inventáře, kdy u sebe můžeme mít pouze tři předměty, nicméně ve hře jich o mnoho více nenajdeme, takže tento limit není zase tak omezující.

Hra je rozdělená na dvě části - první se odehrává v lese, kde najdeme magický kámen, s jehož pomocí se teleportujeme do druhé části na poušti, kde najdeme pyramidu, zlého kouzelníka a další teleport, tentokrát do našeho rodného hradu ke králi, kde hra končí. 

Teleport do druhé části

Časový limit uplynul a hyeny se vydávají hodovat

Mapa

POSTUP HROU
Sebral jsem špunt a malý klíč. Na břehu jezeru jsem špuntem ucpal díru v loďce, přeplul na druhý břeh, klíčem odemkl dveře a v jeskyni sebral kámen. S tím jsem se vrátil na západ a jeho použitím u vyrytého čtverce se teleportoval na poušť. V pyramidě jsem sebral kouzlo, jímž jsem zabil kouzelníka. Jeho tělo jsem předhodil hladovým vlkům a získal kamínek. Ten jsem položil na malém plácku a vešel do jeskyně, načež jsem byl přenesen zpět domů. 
KONEC POSTUPU HROU

Vlkům jsem předhodil mrtvolu

Další teleport?

Vítězství!

Verdikt: Krátká textovka s velmi jednoduchou zápletkou, ve srovnání s prvním dílem je to rozhodně krok kupředu. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat