čtvrtek 13. října 2022

Hra 735: T-Tris (1992)


T-Tris
Vývojář: Lucky & Montana
Vydavatel: Trash
Vydáno 1992 pro Commodore 64
Žánr: Puzzle
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Další tuzemské zpracování legendární hry Tetris, první pro počítače C64. Dohledat se dá opět crackutá verze, kde si můžeme zapnout nekonečné životy, což tentokrát není příliš užitečné, protože obtížnost není vysoká. Na úvodní obrazovce problikávají hvězdičky skládající písmena, které nám prozradí jména autorů a poté se již můžeme pustit do hry, která se ovládá pouze joystickem

První úroveň

Tsh aneb skupina Trash

Zajímavá úroveň

Autoři čerpali inspiraci ve Fukově Tetrisu 2 (1990), najdeme tu tedy 15 úrovní, ve kterých musíme splnit určité úkoly. Vlevo nahoře vidíme čísla, jež nám sdělují, kolik jedno-, dvou- či tří-řádků musíme ještě složit. Pod tím se nachází číslo aktuální úrovně a zbývající životy, kdy začínáme se třemi. Kromě toho je ještě vždy nutné zničit všechny kostičky na obrazovce, které v sobě mají "dírky" a autoři samozřejmě navrhli úrovně tak, aby to nebylo nic snadného. 

Pokud se nám úroveň vymkne z rukou a přijdeme o život, tak se aktuální level přeskočí, nicméně přijdeme o možnost navýšit si skóre, které vidíme vpravo nahoře. Je vidět, že hra bohužel není úplně dodělaná, a tak se po dokončení poslední úrovně prostě jen vypíše "The end" a program se ukončí, aniž by bylo možné se zapsat do tabulky nejlepších. Za zmínku stojí i povedená hudba doprovázející nás během hraní. 

Dostat se ke kostičce vlevo dole bude na dlouho

Zjevná inspirace v Tetrisu 2 (1990)

Poslední dílek zapadá v poslední úrovni

The End

Verdikt: Základ je slušný, nicméně úrovně nejsou příliš nápadité, není jich mnoho a na hře je vidět, že nebyla úplně dokončena. 
Hodnocení: 4/10

Žádné komentáře:

Okomentovat