sobota 27. srpna 2022

Hra 715: Ramdisk (1992)


Ramdisk
Vývojář: Pavol Lupták & Miroslav Malobický & Ladislav Matej
Vydavatel: Ružasoft
Vydáno 1992 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

V roli chudého Ataristy se rozhodneme sestavit si pro svého miláčka ramdisk, na což ovšem potřebujeme součástky - integrované obvody a mikroprocesory - které nemáme, takže se je rozhodneme ukrást z budovy firmy Eurocomp. Tam se ovšem nejprve musíme vloupat a poté otevřít trezor zabezpečený kódem a bombou. 

Informace o autorech

Příběh a instrukce

Začátek hry

Dostupné příkazy se dozvíme na úvodních obrazovkách - jde o PRESKÚMAJ, VEZMI, POLOŽ, POUŽIJ, SITUACE, INVENTÁŘ a HUDBA. Slova se dají zkracovat na první tři písmena a musí se psát s diakritikou. Tady nastává trochu problém (alespoň pro české hráče) s některými slovenskými slovy, které obsahují speciální znaky - např. "kôš" či "kľúče". 

Hra není rozsáhlá ani obtížná a obsahuje jen několik hádanek, takže se dá dohrát během chvíle. 

Příkazy je třeba zadávat i se speciálními slovenskými znaky

Mapa

POSTUP HROU
Na trávníku jsem sebral fotbalový míč (VEZ LOP), dal ho člověku na lavičce (POL LOP) a získal klíče od vchodu (VEZ KĽÚ). Prohledal jsem koše (PRE KÔŠ), vzal balík cukrovinek (VEZ BAL), dal ho dítěti na pískovišti (POL BAL) a získal klíče od bytu (VEZ KĽÚ). Na okraji sídliště jsem prozkoumal papírek (PRE PAP) a získal kód 1A3DT4G

Vrátil jsem se na začátek, pomocí klíčů odemkl obě dveře a u sebe v bytě sebral pilku (VEZ PÍL). S tou jsem se vydal před bránu Eurocompu, prořezal se dovnitř (POU PÍL) a tam zadal kód k trezoru (1A3DT4G), ze kterého jsem ukradl potřebné součástky. 
KONEC POSTUPU HROU

Na okraji sídliště leží papírek s heslem do trezoru...

Hlavně zadat kód správně, aby nevybuchla bomba

Vítězství!

Verdikt: Krátká hyperlokální textovka odehrávající se v Ružomberku.
Hodnocení: 2/10

1 komentář: