pondělí 15. listopadu 2021

Hra 609: Tour de France (1991)


Tour de France
Vývojář: David Douša
Vydavatel: Davicopy
Vydáno 1991 pro Atari 8-bit
Žánr: Sportovní
Počet hráčů: 1 - 8
Stav: Dokončeno

Po Suomi World Cup '91 (1991) další sportovní hra od Davicopy, v níž budeme sázet na výsledky asi nejznámějšího cyklistického závodu. Zúčastnit se může jeden až osm hráčů, kdy na začátku vložíme jejich jména. Poté již každý dostává počáteční kapitál v hodnotě 500 Kčs a může se začít sázet. 

Přehled kurzů

Průběh závodu

Výsledková listina

Na výběr je z osmi cyklistů, mezi kterými jsou známá i méně známá jména. Bohužel některá jsou napsána s chybami, např. "Bugn" má být "Bugno", "Berukin" zase "Breukink", atd. Najdeme tu i našeho zástupce Jána Svoradu, který se ale reálně závodu zúčastnil až v roce 1993, kdy nedokončil. 

Hra je rozdělena na kola, respektive etapy, kterých je dohromady deset. Před každou se nám zobrazí kursy na vítězství, jež naznačují kvalitu a formu daného závodníka. Jakmile vybereme našeho favorita, zvolíme také, kolik v daném kole vsadíme. Rozmezí je 50 až 500 korun. 

Tipoval jsem správně !

Celkové pořadí po závěrečné etapě

Jakmile mají všichni hráči vsazeno, začíná samotný závod. Průběh je velice jednoduchý - závodníci ve formě čísel začínají na pravém okraji obrazovky a proměnlivou rychlostí se přesouvají na druhou stranu. Celá věc trvá několik sekund a nelze do ní nijak zasahovat. Výsledek je víceméně záležitost náhody. 

Po vyhodnocení sázky můžeme buď vyhrát vsazenou částku vynásobenou podle daného kurzu, nebo peníze prohrajeme. Pokud přijdeme o všechny peníze, tak okamžitě končíme a dalších etap se již neúčastníme. V opačném případě se můžeme dostat až k poslední etapě a následně se zapsat do tabulky nejlepších výsledků

Pepa se v tabulce dostal na druhé místo

Tabulka nejlepších sázkařů

Trocha marketingu je třeba

Verdikt: Simulátor sázení, ve kterém jde víceméně jen o náhodu. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat