sobota 20. února 2021

Hra 518: Logic (1990)


Logic
Vývojář: Gustav Harton (Hroch) & Rudolf Priečinský (RumatiSoft)
Vydavatel: UltraSoft
Vydáno 1990 pro ZX Spectrum
Žánr: Logická hra
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Předělávku společenské hry Logik jsme tu měli již nespočetněkrát a Logic z roku 1990 nepřináší žádné výrazné změny, pouze zpracování je opět o kus dál. Můžeme si nadefinovat vlastní ovládací klávesy, přes něž pohybujeme s kurzorem a klikáme na volby v pravé části obrazovky. Tam se také nachází monitor, na němž se zobrazuje menu s možnostmi přizpůsobení hry. 

Menu se nachází vpravo nahoře, na monitoru

Průběh hry

Neuhádl jsem

Budeme tedy hádat kombinaci složenou z pěti barevných kolíků, resp. číslic 1 až 8. Můžeme si přitom zvolit, zda se barvy mohou opakovat či nikoliv, zda se mohou objevit "otvory", neboli prázdná políčka a jestli má kombinaci vygenerovat program, nebo ji zvolí druhý hráč. 

Poté už klasicky hádáme, přičemž pomocí šipek v menu se můžeme pohybovat v aktuálním řádku doprava a doleva a pomocí "OK" potvrdíme volbu, načež se provede vyhodnocení a v levé části se zobrazí odpovídající počet bílých (správná barva, ale špatné umístění) či černých kolíků (správná barva i umístění). Na uhodnutí máme deset pokusů. 

V časopise BiT 05/92 vyšla recenze, kde ji autor se slovy jako "výborný nápad a perfektní provedení" či "jen velmi těžko může omrzet" udělil 91 %.

Druhý hráč definuje kombinaci

Vítězství !

Verdikt: Zpracování klasické společenské hry Logik bez větších překvapení. V porovnání s konkurenty má ale tato verze jasně nejlepší zpracování. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat