pátek 5. února 2021

Hra 513: Space Fight (1989)


Space Fight
Vývojář: M. Jakša
Vydavatel: Rainbow Soft
Vydáno 1989 pro ZX Spectrum
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1 - 2
Stav: Dokončeno

Primitivní arkáda, ve které budeme bránit naši planetu proti vetřelcům z vesmíru. Hra vznikla v roce 1989, ale na internetu dostupná verze byla o rok později upravena dvojicí Koko a Keke z HCS. Zajímavostí je, že na úvodní obrazovce hraje píseň "(I Can't Get No) Satisfaction" od skupiny Rolling Stones

Volba ovládání

Začátek hry

Trefili mě

Na začátku si zvolíme, zdali chceme ovládání joystickem nebo klávesnicí. Ve druhém případě se pomocí kláves "1" a "2" pohybujeme po horizontále do stran a pomocí "0" střílíme. Ufoni ani nejsou na obrazovce a vidíme pouze jejich střely z dolní části obrazovky. Celkem se jich objeví 15, kdy za každý útok, kterému se vyhneme, dostaneme 1 bod a za každého trefeného nepřítele 10 bodů. Pokud nás trefí střela, tak samozřejmě končíme hned. 

Na konci si můžeme zvolit, zdali chceme získané skóre přilepit hráči č. 1 či č. 2. Teoreticky spolu tedy mohou zápolit dva hráči tak, že se střídají po každé hře. Na finální obrazovce pak (opět za doprovodu Rolling Stones) vidíme nejvyšší dosažené skóre hráče č. 1 a hráče č. 2. 

Sestřelil jsem jednoho mimozemšťana

Kterému hráči připíšu získané skóre?

Nejlepší výsledky obou hráčů

Verdikt: Primitivní arkáda pro až 2 hráče. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat