neděle 30. srpna 2020

Hra 465: Podfuk 2 (1990)


Podfuk 2
Vývojář: S. Kvarda
Vydavatel: Condortronic
Vydáno 1990 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

V této krátké textovce je naším cílem získat drogu (kokain, nebo heroin) tak, abychom za ní nemuseli platit. Hra svým zpracováním trochu připomíná Lazzy Larryho (1990) tím, že je to spíše interaktivní příběh, kdy se nám vždy vypíše text a pro pokračování na další obrazovku musíme prostě jen uhádnout správný příkaz. 

Ty jsou hráči prozrazeny na úvodní obrazovce, konkrétně jde o "vojdi, vyjdi, kup, daj, poloz, pouzi, podaj, zober, chod, pomoc". Jsou tu ale i další, na které musíme přijít sami, což je často frustrující. 

Další hry od Condortronicu

Začátek hry

Sportku je nemožné uhádnout

Úkony ve hře nedávají moc smysl a hráč by na ně v životě nepřišel, pokud by texty vyloženě hráče nenaváděly, co má dál dělat (např. po opuštění budovy se vypíše "můžeš jít do banky"). Z nějakého důvodu si v bance můžeme vsadit na sportku, nicméně vyhrát je nemožné. 

Kde jsem vzal 100 milionů? 

Připadám si jak Kajínek

Zajímavá nabídka

POSTUP HROU
VOJDI, KUP PUSKU, KUP MASLO, KUP PLATNU, VYJDI, CHOD, PODAT SPORTKU, ULOZ PENIAZE; 100.000.000, VYJDI, CHOD, KUP RUKAVICE, KUP MASKU, VYJDI, POMOC, ZOBER KLUC, VOJDI, POLOZ PLATNU, VOJDI, DAJ RUKAVICE, OTVOR SKRINKU, ZOBER ZLATO, VYJDI, CHOD, VYBER PENIAZE, 3427.157, PRECITAJ LIST, NASADNI, VYSTUP, VOJDI, POLOZ MASLO, DAJ MASKU, CO CHCES, KOHE 1, NIE, POUZI PUSKU, UTEKAJ, NASTUP, VOJDI DO BANKY, ULOZ, EMIGRUJ
KONEC POSTUPU HROU

Tak to nevyšlo

Originální způsob, jak setřást protivníka

To je život !

Verdikt: Jednoduše zpracovaná krátká textovka o podfukáři, který krade a obchoduje s drogami. Hádání příkazů pro postup na další obrazovku je občas frustrující a hra často vyloženě prozrazuje hráči, co má dál dělat. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat