neděle 24. března 2019

Hra 307: Fuck Off (1989)


Fuck Off
Vývojář: Martin Malý
Vydavatel: Demon Software
Vydáno 1989 pro ZX Spectrum
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Další textovka od plodného autora M. Malého (naposledy The Second Life (1988)) má prý "detektivní zápletku, okořeněnou trochou krve a hnutím mládeže, zvaném PUNK!". Postava z úvodní obrazovky je převzatá ze zahraniční hry Renegade (1987) a z nějakého důvodu tu najdeme i znak Batmana. 

Budu se snažit být objektivní
Začátek hry
První zpráva

Jedná se o další "Podrazovku", kdy se budeme snažit vypátrat vraha, který z nějakého důvodu nesnáší punkery a u jejich mrtvol nechává nápis "OI OI". Během hry můžeme přijímat zprávy, zjišťovat informace o osobách a místech, vyslýchat svědky a nakonec i podezřelého zatknout. 

Hra je velice jednoduchá a v podstatě jen jdeme od jednoho jména ke druhému. Jediný zásek hrozí, když člověku nedojde, že člověka zmíněného jako "Al" musí hledat pod jménem "Allan". Na hlavní obrazovce hry je pravděpodobně bug, kdy se v nekonečné smyčce přehrává zvukový efekt, což je dost otravné a po pár vteřinách jsem musel audio ztlumit. 

Informace o osobách jsou hodně stručné
Důkazy vedou k Rogerovi, ale něco mi říká, že to nebude tak jednoduché
Výslech

POSTUP HROU
Přečetl jsem si zprávu ("P") - mladík Mike Reardon byl nalezen mrtvý, u něho nápis "OI OI". Na informacích ("I") jsem si o něm našel info - punker, trestán za potyčku s Bertem Klingem. Přečetl jsem si novou zprávu - další mrtvý, neznámá totožnost, opět nápis "OI OI". Info o "Bert Kling" - skinhead, který se přátelí s Rogerem Havillandem. Info o "Roger Havilland" - skinhead, přezdívka "OI OI". 

Začal jsem s výslechy ("V"). "Bert Kling" - tvrdí, že je nevinný. "Roger Havilland" - nikoho nezabil, jen mlátí lidi jako "Dave Byrnes". Nová zpráva - třetí mrtvý jménem David Foster a opět nápis "OI OI". Výslech "David Byrnes" - všichni zabití byli punkeři, museli to udělat skini. Stopa vede za Alem do Bonaparta

Fotr je lotr
A máme motiv
Tony se ukázal jako klíčový svědek

Info "Bonapart" - restaurace, vedoucí je Tony McCarthy. Výslech "Tony McCarthy" - zná Ala, jeho příjmení je "Kelly". Výslech "Allan Kelly" - nejvíce to odnesla "Alice Mercerová", která chodila s Fosterem a otec ji za to mlátil. Info "Alice Mercerová" - otec Paul Mercer. Výslech "Paul Mercer" - nesnášel punkery, vyhrožoval zabitím. 

Výslech "Tony McCarthy" - v den vraždy Fostera byl v restauraci chlap a mluvil s ním. Nebyl to skinhead. Výslech "Paul Mercer" - přiznal se, chtěl odstranit jen Fostera, ale zabil i další dva, aby to vypadalo jako řádění skinů. Zbývalo už jen zatknout a uvěznit pachatele ("Z", "Paul Mercer"). 
KONEC POSTUPU HROU

Paul při druhém výslechu vyměkl a přiznal se
Příkaz k zatčení
Vítězství !

Verdikt: Velmi krátké a jednoduché vyšetřování vraždy.
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat