čtvrtek 10. října 2024

Hra 1003: Replugged (1994)


Replugged
Vývojář: Robert Zaborowski & Filip Oščádal (Fred Brooker / Hero Music Company)
Vydavatel: Excellent Software Company (ESC)
Vydáno 1994 pro Atari 8-bit
Žánr: Logická hra
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Další logická hra od R. Zaborowského, který vytvořil např. povedené Ra (1993), Magnex (1994) či Mixtrood (1994). Hudbu tentokrát dodal F. Oščádal alias Fred Brooker. Naším úkolem ve 20 úrovních bude tentokrát složit na obrazovce slovo "REPLUGGED" a to horizontálně či diagonálně (pouze zleva doprava). 

Začátek hry

Kostky spolu s kurzorem musíme přesouvat přes teleporty

Nezbývá než skládat diagonálně

Kurzorem na obrazovce pohybujeme pomocí joysticku a tlačítkem FIRE vybíráme kostičky, které pak můžeme vyslat určitým směrem a ty se zastaví o první překážku. Kurzor se bohužel vertikálně pohybuje pomaleji než horizontálně, což zdržuje. Přes klávesu Esc můžeme restartovat úroveň, nicméně máme jen tři náhradní životy a pokud je všechny vyplýtváme, tak následuje konec hry a musíme začít od znovu, není tu žádný systém postupu. Klávesa "Q" nás vrátí do menu. 

Kromě kostiček s jednotlivými písmeny tu jsou už jen tři další prvky. Blikající kostky, jež lze využít jako podporu při přesouvání písmenek, ničící kostky, do nichž můžeme ostatní poslat a zlikvidovat je (pokud to je písmeno, tak se úroveň stává nedohratelnou) a teleporty, které přemístí kostičku na spárované místo. Občas je úroveň rozdělena do několika bloků, mezi nimiž nelze přesouvat kurzor a musíme se s nějakou kostičkou teleportovat, abychom se tam dostali. 

Naštěstí tu tentokrát není časový limit a také díky tomu je obtížnost nižší. Nejtěžší je v podstatě na začátku přijít na to, co se má vlastně dělat, protože tu nejsou žádné instrukce. Ve většině úrovní je pak pouze jedno místo, kde se dá nápis o délce 9 políček složit a jakmile ho najdeme, tak je pak skládání spíše jen rutina. 

Ve většině úrovní je jen jedno místo, kam se nápis vejde

Krůček před koncem

Vítězství!

Verdikt: Další z mnoha logických her autora. Tato se řadí mezi ty jednodušší a méně zábavné. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat