úterý 24. září 2024

Hra 998: Pozitronic (1994)


Pozitronic
Vývojář: 59 Productions (Michal Bačík & Ondřej Matějka)
Vydavatel: CP Verlag
Vydáno 1994 pro Commodore 64
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 2
Stav: Dokončeno

Pozitronic je arkádová hra pro dva hráče od 59 Productions (Brain Spasm (1994), Lemon Blues (1994) a další), čili zřejmě od Michala Bačíka s povedenou hudbou od Ondřeje Matějky. Vyšla v diskmagu Game On německé společnosti CP Verlag

Na začátku si oba hráči zapíší svá jména a poté začne první z celkem dvaceti kol. Ovládání je možné pouze na joysticku, je tedy nutné zapojit pro každého hráče jeden. 

Autoři

Menu

Začátek hry

Vyhodnocení po pátém kole

První hráč pak ovládá červený míč a snaží se ho dostat do modré brány, druhý hráč ovládá modrý míč a cílí na červenou bránu. Kolem míčů krouží v určitém rádiusu menší kulička, s níž pohybujeme a s její pomocí určujeme směr a sílu posunu našeho míče. Samozřejmě tu fungují odrazy a můžeme si vstřelit i vlastní gól.

Na každé kolo je časový limit 90 vteřin. Cílem je nastřílet více gólů než náš soupeř, přičemž lze získat tři body za výhru a jeden za remízu. Na vyhodnocovací obrazovce zobrazené po každém kole vidíme výsledek daného kola a průběžný stav, kdy se výsledky sčítají a pro oba hráče se zaznamenává počet vstřelených gólů a počet získaných bodů. 

V úrovních občas hráči začínají na opačných stranách obrazovky a jdou proti sobě, jindy startují na stejném místě a jsou tu i případy, kdy jsou poloviny od sebe úplně oddělené. V některých levelech záleží hlavně na rychlosti, v dalších je zase hodně překážek a jde o precizní ovládání míče. 

Občas budeme hrát odděleně

Hlavně si nedat vlastňáka!

Poslední úroveň

And the winner is Ugra!

Verdikt: Jak už to tak bývá, hodnotit hru určenou vyloženě pro více hráčů je těžké pokud ji hraji sám. Nicméně dokážu si představit, že s vhodným protihráčem se může jednat o solidní zábavu. 
Hodnocení: 4/10

Žádné komentáře:

Okomentovat