pondělí 29. dubna 2024

Hra 944: Fast Action (1994)


Fast Action
Vývojář: David Spilka
Vydavatel: Datri Soft
Vydáno 1994 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Plodný autor D. Spilka vytvořil další krátkou textovku, kde je úkol jednoduchý. Konečně jsme si totiž našetřili na naše vytoužené Atari a teď už jen zbývá ho jít koupit. Samozřejmě to nebude tak lehké, protože jak zjistíme, tak nemáme dostatek peněz a to i když máme v kapse 7 tisíc. Ve hře sice najdeme, že Atari stojí 4500 Kč, nakonec ale budeme potřebovat 7360 Kč. Zbytek peněz si tedy musíme nějak obstarat. 

Příběh a náhodné heslo do hry Atomix Plus (1993)

Začátek hry

U kravína prodávají Atari

Na příkazy musíme přijít sami a využijeme JDI, SEBER, POLOZ, ZKOUMEJ a DEJ. Také je tu POUZIJ, ten ale k ničemu není a dále STAV a ZMEN, kdy ty můžeme použít pouze pro STAV FINANCI a ZMEN HUDBU - ta pouze leze na nervy a bohužel nejde úplně vypnout.

Zadávání příkazů je celkově nepovedené, protože text se nedá mazat a pro pohyb nelze používat standardní jednopísmenné S, J, V, Z, ale vždy je nutné napsat příkaz JDI, např. JDI-JIH. Slova se pak musí zkracovat na první tři písmena. 

Narazíme i na nutnost 11x (!) prohledat smetiště, než najdeme potřebný joystick.

Na prostitutky peníze mám, ale myslím na počítač

Na 11. pokus to vyšlo...

Mapa

POSTUP HROU
Na jihu (JDI-JIH) jsem si přečetl transparent (ZKO-TRA) a zjistil, že se Atari prodává u kravína za 4500 Kč. Prozkoumal jsem náměstí (ZKO-NAM), sebral noviny (SEB-NOV) a prodal je v obchodním domě (POL-NOV) za 10 Kč. Smetiště jsem prohledal 11x (11x ZKO-SME) a našel joystick (SEB-JOY). Prošel jsem kolem žebráka, dal mu drobné (DEJ-PEN) a v domě prodal joystick (POL-JOY) za 400 Kč. Zbývalo jen dojít do kravína a koupit svoje Atari (POL-PEN) za 7360 Kč. 
KONEC POSTUPU HROU

Záludný žebrák

Kravín

Vítězství!

Verdikt: Nepříliš povedená textovka, zadávání příkazů je nepohodlné, nutnost něco prozkoumat 11x je ošklivý podraz, naštěstí je hra aspoň velmi krátká. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat