sobota 20. ledna 2024

Hra 912: Bloody Revenge (1994)


Bloody Revenge
Vývojář: Tomáš Rychnovský
Vydavatel: Tomáš Rychnovský
Vydáno 1994 pro DOS
Žánr: Plošinovka
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Tomáš Rychnovský (Kosmonauti (?), Cases (1993)) představil další klasickou plošinovku, v níž se až na závěrečné obrazovce dozvíme zápletku - jakési bestie totiž začaly okusovat "naše kytky", a tak nám nezbylo nic jiného, než se vydat provést "krvavou pomstu". 

Ovládáme tedy postavu, s níž můžeme skákat a střílet projektily po různých nepřátelích, ti ovšem můžou palbu opětovat. Výšku našeho skoku můžeme ovlivňovat tím, jak dlouho podržíme stisknutou klávesu pro skok, což je často klíčové pro vyhnutí se nepřátelským "kulkám". 

Začátek hry

Bodáky, projektily, kyselinka

Tohle se dá opravdu přeskočit?

Cílem je pokračovat doprava přes několik desítek obrazovek, přičemž kromě nepřátel, kteří se od sebe liší hlavně kadencí střelby, nám v cestě budou stát i různé bodáky, jezírka s kyselinou, sloupy, vysoké zdi a další věci. Jakákoliv chyba nás stojí jeden z pouhých pěti životů, je tedy třeba postupovat opatrně. Sekundárním cílem je dosáhnout co nejvyššího skóre, kdy za každého eliminovaného protivníka obdržíme 10 bodů. 

Součásti hry je i "konstrukční kit", který hráčům umožňuje vytvořit si vlastní úrovně bez jakékoliv znalosti programování. Lze si tak nakreslit vlastní postavu, nepřátele a z těchto si pak poskládat svoje levely. 

Hustá vegetace

Kousek před koncem

Vítězství!

Konstrukční kit - kreslení vlastních prvků

Konstrukční kit - skládání úrovně

Verdikt: Poměrně klasická plošinovka, která nenabízí žádný nový nápad a podobně vypadající úrovně můžou po chvilce začít trochu nudit. Zajímavostí je slušně zpracovaný konstrukční kit, v němž si lze vytvářet vlastní úrovně. 
Hodnocení: 4/10

Žádné komentáře:

Okomentovat