čtvrtek 16. února 2023

Hra 785: Cool Spot (1993)


Cool Spot
Vývojář: Thunderstorm Software
Vydavatel: Thunderstorm Software
Vydáno 1993 pro ZX Spectrum
Žánr: Deskovka
Počet hráčů: 2
Stav: Dokončeno

Cool Spot je předělávka hry Spot (1990), která na některých platformách vyšla jako propagační hra pro limonádu 7UP pod názvem "7 UP Proudly Presents Spot: The Computer Game!" Mimochodem vyšla i oficiální hra Cool Spot (1993), ale jednalo se o plošinovku. 

Zatímco v předloze mohou hrát až čtyři hráči a jde hrát proti počítači, v této verzi proti sobě musí hrát vždy dva živí soupeři. 

Menu

Autoři

Pod volbou "informace" toho moc není

Začátek hry

Hraje se na mřížce 7x7, na které jsou pole označená A1 až G7. Zelený a červený hráč mají každý žetony ve dvou rozích a střídají se v tazích. Vždy je nutné napsat vstupní a výstupní pozici, kdy ta první musí ukazovat na žeton hráče, který je zrovna na řadě. Možné jsou dva typy tahů:
  • pokud výstupní pozice sousedí se vstupní, tak se žeton zreprodukuje, tzn. hráč získá o jeden navíc
  • je možné provést "skok", tzn. žeton ze vstupní pozice zmizí, ale je možné obsadit pole vzdálené dva "kroky"
Pokud žeton na výstupní pozici sousedí s žetony soupeře, tak jsou tyto obsazeny a mění barvu. Vyhrává ten hráč, který zabere všechny žetony soupeře, nebo - častěji - po obsazení všech polí ten, který má více žetonů na obrazovce. Jejich počítadlo najdeme v levé části obrazovky. 

Bohužel v této verzi se nachází chyba, kdy je možné do výstupní pozice zvolit i pole, na kterém už je žeton soupeře, což naprosto ničí smysl a balanc hry. 

Průběh

Blížíme se ke konci

Zelený hráč vyhrál!

Verdikt: Předělávka hry Spot, která bohužel obsahuje závažnou chybu. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat