sobota 11. února 2023

Hra 783: Comeback Early Home (1993)


Comeback Early Home
Vývojář: Pavel Letko
Vydavatel: Pavel Letko
Vydáno 1993 pro ZX Spectrum
Žánr: Plošinovka
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Hra čerpající pravděpodobně z legendární plošinovky Prehistorik (1991). Ujmeme se neandrtálce s kyjem v ruce, který se vydává na cestu do své domovské jeskyně, kde na něho čeká jeho neandrtálčice. Na začátku si navolíme ovládací klávesy, kdy potřebujeme čtyři pro pohyb do směrů a jednu pro útok kyjem. 

Poté se již můžeme vydat na cestu, kdy pro návrat do jeskyně máme časový limit 90 vteřin, což dává tušit, že se jedná o velmi krátkou záležitost. 

Menu

Začátek hry

V cestě je voda

Pohybujeme se doprava, přičemž k dispozici jsou dvě či tři úrovně, mezi kterými se přemisťujeme pomocí žebříků. Občas je cesta dál zablokovaná kvůli vodě, příkopu či v horším případě není překážka vidět a prostě se na sousední obrazovku nedostaneme. Kvůli zmíněnému časovému limitu není možné se toulat, takže je třeba hru rozehrát několikrát, přijít na správnou cestu a jít pak na jistotu. 

V cestě nám budou stát nepřátelé v podobě jakýchsi medvědů chodících po zadních. Ti na nás nereagují a pouze jdou dopředu, přičemž po zabití se po krátkém čase objeví znovu. To je nepříjemné hlavně když přecházíme na další obrazovku, protože se medvěd může objevit v posledním okamžiku a okamžitě nás připravit o jeden z našich tří životů. Pohyb postav není úplně plynulý, je vidět že se pohybují po políčkách a dosah zbraně je malý, takže pro úspěšný zásah je třeba pořádně natrénovat načasování. 

Obrazovka se třemi žebříky

Zajímavé prostředí...

Konečně moje jeskyně!

Vítězství!

Verdikt: Velmi krátká plošinovka o deseti obrazovkách. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat