sobota 25. září 2021

Hra 592: Prdel Světa čili Velké Rošťárny v Malé Moskvě (1991)


Prdel Světa čili Velké Rošťárny v Malé Moskvě
Vývojář: Jiří Froněk & Stanislav Bláha
Vydavatel: Jiří Froněk & Stanislav Bláha
Vydáno 1991 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Jmenujeme se Lump Lumpovič Rošťák a naším úkolem bude dělat různé výtržnosti tak, abychom rozbrečeli 10 lidí z 15. Hra se přitom odehrává v Moskvě, kterou paní Božena Udrbaná na začátku označí jako "prdel světa", což ovšem uslyší i Gorbačov a paní Božena skončí v gulagu. 

Vznik názvu

Bonzák Gorbačov

Úkol

Co se týče mechanismů, tak se nejedná o klasickou textovku - sice se budeme pohybovat po obrazovkách, nicméně tu nenajdeme klasické příkazy, nebudeme sbírat žádné předměty, ani nic prozkoumávat. Místo toho máme už od začátku v inventáři řadu předmětů a na základě toho musíme uhodnout, co dělat, abychom rozbrečeli další osobu. 

A často to není nic jednoduchého, protože autoři nezahrnuli žádná synonyma. Musíme tedy trefit přesný výraz. Nejvíce záseková je část, kdy musíme napsat "POLEJ HO !" s vykřičníkem na konci, což napadne málokoho. Příkazy se přitom musí všechny psát pouze malými písmeny. 

Na konci se dozvíme heslo "IT'S FUCKING SCHOOL" k chystané hře "Rošťárny ve škole", která ale pravděpodobně nikdy nevyšla. 

Mapa

POSTUP HROU
Na nuda pláži jsem použil nálož (VLOZ NALOZ), na hřišti propíchl dětem míč (PROBODNI MIC), babku jsem na lavičku přilepil pomocí lepidla (NATRI LAVICKU), motorkám nasypal hřebíky (VYSYP HREBIKY). V hospodě jsem vyměnil flašku za moč (VYMEN FLASKU) a zaplatil falešnými penězi (ZAPLAT 3400). Na mostě jsem připravil past (NATAHNI PROVAZ), na ministra financí vylil konev (POLEJ HO !), v domově důchodců nařízl dědkovi hůl (NARIZNI HUL), rozbil výlohu (ROZMLAT VYLOHU) a v blázinci šel pořád doleva (L), dokud jsem nenašel ministra.
KONEC POSTUPU HROU

Začátek

Na nuda pláži jsem rozbrečel tři ženy

Vítězství !

Verdikt: Nepříliš povedená textovka, která je založená na hádání správných tvarů příkazů. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat