pátek 26. června 2020

Hra 444: Labyrman (1990)


Labyrman
Vývojář: Václav Cinert
Vydavatel: CV Software
Vydáno 1990 pro ZX Spectrum
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Václav Cinert (Dangerous Garden (1988), Grey Island (1989)) přichází se svojí pravděpodobně poslední hrou, ve které dostaneme pod kontrolu Labyrmana, jehož musíme provést labyrintem. Respektive hned několika na sebe navazujícími labyrinty, přičemž na konci získáme za odměnu tajnou zprávu

Instrukce

Začátek hry

Motivační obrazovka

Ve hře tedy panáčka ovládáme čtyři šipkami (klávesy O, P, Q, A) a snažím se co nejrychleji dojít k východu z bludiště. Proti nám je časový limit, jenž je na začátku na čísle 999 a neúprosně ubývá. Času opravdu není nazbyt a pro úspěšné dohrání se nesmí zaváhat a je nutné jít nejkratší cestou k cíli a pokud možno ani nebourat do zdí, což zdržuje. 

Obtížnost postupně stoupá tím, že bludiště mají čím dál více nejasné obrysy zdí. Je tu i několik obrazovek s propojovacími chodbami, které samozřejmě není problém projít, ale i tam se dá pár cenných vteřin ztratit, zvlášť pokud se člověk začte do přítomných nápisů. 

Začíná přituhovat

Nestihl jsem to

Poslední bludiště - tak tohle už nestihnu

Na konci nás pak čeká tajná zpráva, což je pouze výpis všech autorových dosud vydaných her, což je informace, kterou čtenáři tohoto blogu již samozřejmě znají. 

V menu lze spustit i herní mód B, kdy máme najít nejkratší cestu jedním bludištěm. Začne se vykreslovat čára a tu musíme bez nárazu do zdí provést až k cíli. Čím kratší cesta, tím více bodů pak dostaneme. 

Tohle je ta tajná zpráva?

Druhý mód je celkem o ničem

High score u herního módu B

Verdikt: Pár bludišť pospojovaných dohromady - není ani výzva je projít jako spíš je projít v daném časovém limitu, kdy člověk nesmí udělat chybu. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat