neděle 11. listopadu 2018

Hra 265: Forbes (?)


Forbes
Vývojář: ?
Vydavatel: ?
Vydáno ? pro ZX Spectrum
Žánr: Hazardní
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Jedna z těch opravdu jednoduchých hříček, která nemá ani úvodní obrazovku, ani zde není uveden autor či rok vzniku. Na začátku hry máme 50 Kčs a snažíme se naše jmění rozšířit, což není nic jednoduchého. Uživatelské rozhraní je opravdu mizerné a chvíli mi trvalo, než jsem přišel na to, co že tam vlastně mám dělat. 

Co znamená otázka "$/E.S.?" ?

Před každým kolem se hra zeptá, zda-li chceme vložit 10 Kčs a pokračovat ve hře, na což odpovíme buď "a", nebo "n". V druhém případě nás hra vyplatí a je konec. Jinak ale pokračujeme hozením první kostky, na které může padnout 6 různých symbolů. Za každý symbol je určitá odměna, od 0 do 5 kčs. Pokud se nám hod nelíbí, máme ještě možnost hodit znovu (na otázku "$/E.S.?" odpovíme "a"). Hra se poté zeptá ještě na třetí otázku "Ent. S?", ale ať odpovíme cokoliv, hra pokračuje (bug?). 

Navíc je tu bonus 10 Kčs za tři stejné symboly. Nejlepší kombinace jsou tedy tři "banány", které jsou za 5+5+5+10 Kčs bonus, dohromady tedy 25 Kčs. Celkově hráč časem peníze ztrácí a směřuje postupně směrem k bankrotu, právě trojice jsou tedy klíčovým prvkem pro to dostat se alespoň nad počátečních 50 Kčs.

Ultimátní kombinace tří banánů
74 Kčs je nejvíce, co jsem dokázal vydělat

Verdikt: Nepříliš povedená hra s mizerným uživatelským rozhraním. 
Hodnocení: 1/10

Žádné komentáře:

Okomentovat