neděle 4. listopadu 2018

Hra 263: Člověče (?)


Člověče
Vývojář: Manic Software
Vydavatel: Manic Software
Vydáno ? pro ZX Spectrum
Žánr: Desková hra
Počet hráčů: 2 - 4
Stav: Dokončeno

Jak už název napovídá, jedná se o předělávku stolní hry Člověče, nezlob seod Manic Software, což je dost možná ten stejný Manic Software, který je podepsaný pod hrami na počítače Sharp jako třeba nedávno recenzovaný Poradce (1988). S jistotou to ale nevíme. 

Nicméně tu máme hru pro dva až čtyři lidské hráče, hrát proti počítači nelze. Na začátku si vybereme kdo bude hrát s jakou barvou figurek a napíšeme jména hráčů. Poté prvními hody určíme, kdo bude začínat. Následně má každý hráč tři pokusy, aby hodil na kostce šestku, čímž dostane jednu ze svých figurek do hry. 

Instrukce
Výběr barev a zapsání jmen hráčů
Prvními hody se určí pořadí při hře

Hází se jednoduše stiskem libovolné klávesy a hra vygeneruje náhodné číslo, tedy co na kostce padlo. Pokud už hráč má ve hře nějakou figurku, musí ještě pomocí kláves A, B, C, D zvolit, se kterou chce táhnout. Pokud padne na kostce šestka, automaticky se do hry dostane další figurka - pokud ještě nějaká je ve frontě - jinak hráč může házet ještě jednou.

Jakmile první hráč dostane všechny své figurky do "domečku", tak hra končí a vyhlásí se vítěz. O umístění na dalších místech se tedy již nehraje. Bohužel i když zvolíme, že chceme hrát další hru, tak se jména hráčů zahodí a musí se vše nastavit znovu. Nutno také podotknout, že volba žluté barvy byla poněkud nešťastná, protože kontrast je špatný a měl jsem problémy přečíst písmena na figurkách. 

Průběh hry
Tomáš vyhrál

Verdikt: Hrát se to dá, ale vždy bych dal přednost "opravdové" verzi. Škoda, že tady není alespoň možnost hrát proti počítači. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat