úterý 11. června 2024

Hra 960: Lentilky (1992)


Lentilky
Vývojář: Štefan Kopča
Vydavatel: SeKo
Vydáno 1992 pro DOS / Windows
Žánr: Logická hra
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Lentilky byly napsány v jazyce Turbo Pascal 6.0 a naším cílem bude obrátit všech 8x8 lentilek na stejnou barvu. Na stejném principu fungovaly hry Hlavolam Profesora Gardnera (?), Koky (1992), Lebky (1993), případně Classic (1994). 

Instrukce

Začátek hry

Na úvodní obrazovce si lze vybrat obtížnost, která se skládá z počtu barev (2-6) a počtu míchání (10-90), kdy se tato dvě čísla zkombinují a dostaneme výslednou obtížnost v rozmezí 21-69. Výchozí je 35, tzn. 3 barvy a 50 míchání. Nejvyšší 69 je už jen pro masochisty. 

Otáčet můžeme celé sloupce, řádky či jednu z diagonál. Používáme při tom klávesnici, kdy se pohybujeme kurzorovými šipkami po písmenech a číslech, resp. znacích "+" a "-" na okrajích a poté mezerníkem či klávesou Enter potvrzujeme výběr. Další možností je stisknout přímo daný znak. Rozehraná hra se dá dokonce přes klávesu F2 uložit a přes F3 nahrát. F1 zobrazí instrukce a F4 spustí novou hru. 

Po levé straně vidíme také diagram změn barev. Např. červená se změní na žlutou a ta poté na modrou. Zobrazuje se zde také uplynulý čas, počet tahů, zvolená obtížnost a graf aktuálního rozložení jednotlivých barev. Ideální je samozřejmě dohrát hru na co nejmenší počet tahů. 

Krok před dohráním

Vítězství!

Nejvyšší obtížnost

Verdikt: Dobré zpracování Gardnerovy hry pro DOS. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat