pondělí 19. února 2024

Hra 921: Nu, Pogodi! (1989)


Nu, Pogodi!
Vývojář: Mlapo Domark Software (Zbyněk Povondra)
Vydavatel: Poldi-Bajt Consulting
Vydáno 1989 pro Sharp MZ-800
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Tato hra nemá oficiální jméno, a tak jsem se ji rozhodl zařadit jako "Nu, Pogodi!", nicméně stejně tak by se mohla jmenovat "Jen počkej!" a nebo podle jména souboru "Vlk". Jde samozřejmě o předělávku kdysi velmi oblíbené sovětské digi hry, kde s vlkem chytáme vajíčka. Tuzemská verze pro ZX Spectrum vyšla již v roce 1986 pod stejným jménem

Na začátku si pomocí kláves "F1" či "F2" vybereme ze dvou variant hry, kdy v té první padají vejce jen od tří slepic, v té druhé mohou padat od všech čtyř. Ovládání je možné buď na joysticku či na klávesnici pomocí kláves "A", "Z", "]" a "?". Bohužel v tomto případě mi v emulátoru nefungovala klávesa "?". 

Rychlost kutálení vajec se samozřejmě postupně zvyšuje a obtížnost roste. Pokud nějaké vejce nestačíme chytit, tak se rozbije o zem a vyklube se z něj kuře. Vpravo nahoře vidíme počítadlo aktuálního skóre a pod ním počet uteklých kuřátek, kdy máme tři životy. V horní části pak zůstává zobrazeno zatím nejvyšší dosažené skóre. Kutálení vajec je doprovázeno zvukovými efekty, které vytvářejí téměř hypnotizující atmosféru. 

Začátek hry

Zajíc vlevo nahoře se mi směje, protože ví, že chytit 3 vajíčka najednou je skoro nemožné

Konec hry

Verdikt: Další zpracování "Nu, Pogodi!" bez významnějších změn. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat