neděle 25. února 2024

Hra 923: Člověče, Nezlob Se! (1990)


Člověče, Nezlob Se!
Vývojář: Ariel Software (Josef Kokeš & Václav Kutička & Vojtěch Trš)
Vydavatel: Ariel Software
Vydáno 1990 pro DOS
Žánr: Deskovka
Počet hráčů: 1 - 4
Stav: Dokončeno

Toto zpracování známé deskové hry vyšlo jako propagační nástroj pražské firmy Ariel Software, která kromě poradenských služeb nabízela třeba také software a to vše od databázových systémů až po systémy pro navrhování plošných spojů. Podrobnosti se můžeme dočíst v textech, nás ovšem zajímá samotná hra. Tu lze hrát až ve čtyřech hráčích, případně v jednom proti počítači. V menu si lze vybrat i demo, kdy se spustí ukázka s maximálním počtem hráčů. 

Nabídka firmy

Začátek hry

Průběh hry dvou hráčů

Ovládání je možné buď na klávesnici či pomocí myši, ta ovšem není plně podporována, protože pomocí ní nelze hýbat kurzorem (nebo to alespoň v emulátoru nešlo). Klávesou "Enter" či kliknutím myši provedeme hod kostkou, kdy pro nasazení figurky musíme hodit nejprve šestku. Poté pomocí šipek pohybujeme kurzorem a vybíráme s jakou figurkou chceme hýbat. Cílem je samozřejmě oběhnout hrací pole a dostat všechny do svého domečku. 

Jakmile jeden z hráčů vyhraje, tak se bohužel nedočkáme žádné vyhodnocovací obrazovky, ale musíme zdlouhavě počkat, než všichni hráči dokončí svoji hru, načež následuje pouze skok zpět do menu. 

Vyhrál jsem, ale musím čekat na protihráče

Demo aneb ukázka hry čtyř hráčů

Verdikt: Jednoduché převedení známé deskové hry. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat