pondělí 4. prosince 2023

Hra 898: Videostop (1993)


Videostop
Vývojář: Roman Bórik
Vydavatel: RomborSoft
Vydáno 1993 pro ZX Spectrum
Žánr: Hazardní
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Další zpracování závěrečné hry televizního pořadu Videostop. Na úvodní obrazovce můžeme vidět tabulku nejlepších se jmény jako Jan Rosák či Karel Čáslavský, načež si zapíšeme svoje vlastní jméno a vybereme si variantu hry A či B, kdy v první se mění hodnoty na všech kostkách stejně, tzn. od 1 do 6, zatímco ve variantě B se prostřední kostka točí opačně, tzn. od 6 do 1. Obě varianty mají svojí vlastní tabulku nejlepších. 

Máme 10 pokusů na to stisknout klávesu v momentě, kdy jsou alespoň na dvou kostkách stejné hodnoty. Pokud se trefíme, tak získáme součet hodnot trefených kostek, např. kostky 1, 1, 3 nám přinesou pouze dva body. Naopak pokud se netrefíme, tak ztrácíme součet hodnot všech kostek, např. kostky 6, 5, 4 nám přinesou ztrátu 15 bodů. Nutno říci, že kostky se mění poměrně rychle a obtížnost je tedy vyšší. Pokud počkáme určitou dobu, tak se postupně po jedné přestanou kostky točit, což odpovídá hře ze zmíněného pořadu. 

Průběh hry

Tabulka pro variantu A

Tabulka pro variantu B

Verdikt: Videostop = nuda. 
Hodnocení: 1/10

2 komentáře:

  1. Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a počet Videostopů naprogramovaných na ZX Spectru. U té první si tím však nejsem tak jist. - Albert Einstein

    OdpovědětVymazat