neděle 8. října 2023

Hra 878: Steel War (1993)


Steel War
Vývojář: Petr Horák
Vydavatel: Peťulka Software
Vydáno 1993 pro Atari 8-bit
Žánr: Strategická hra
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

I přes trochu zavádějící název je Steel War pouze další variací na legendární strategickou hru Dictator (1982), kdy tuzemských předělávek jsme tu již měli několik. Jakožto diktátor v zemi "Burundic republic" se budeme snažit vládnout co nejdéle, přičemž celou dobu se pod námi bude pomyslná židle houpat opravdu znatelně. 

Alfons Lopata je přednastaveným diktátor s nejdelší vládou

První měsíc a stav frakcí

Z rozvodu jsem si nic nedělal

I tentokrát tu najdeme několik frakcí, konkrétně tu jsou vojáci, řemeslníci, statkáři, rolníci a svobodní. Každá má určitou sílu a u každé se těšíme nějakému stupni popularity. Tyto dvě veličiny můžeme ovlivnit našimi rozhodnutími - kolo zde trvá jeden měsíc a hra vždy vygeneruje nějakou náhodnou událost. Může jít třeba o povodně, dar od sousedního státu, rozvod s manželkou či nás jedna z frakcí o něco požádá a můžeme se rozhodnout, zda souhlasíme či nikoliv. Vylepšení popularity u jedné frakce však může mít za následek snížení u druhé. Klíčovým ukazatelem je též stav naší pokladny, kdy začínáme se 100.000 a nemůžeme si dovolit zase souhlasit se vším. 

I při největší snaze si však jednu z frakcí dříve či později znepřátelíme, načež začnou probíhat pokusy o revoluci a atentáty na naši osobu. Jakmile se někomu podaří dokončit naší zkázu, tak hra porovná náš výsledek s dosud nejdelší zapsanou dobou vlády a případně naše jméno uloží jako nejlepší výsledek. 

Revoluce potlačena

I ty, Brute?

Zapsal jsem zatím nejdelší délku vlády

Verdikt: Další variace na hru Dictator (1982). 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat