úterý 28. března 2023

Hra 801: Fruitmania (1993)


Fruitmania
Vývojář: Milan Zelenay
Vydavatel: Leo Software
Vydáno 1993 pro Atari 8-bit
Žánr: Hazardní
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Další ztvárnění výherního automatu od M. Zelenaye (Jolly (1992)), kdy začínáme se sto korunami skrývajícími se pod ukazatelem "cash". Volby můžeme provádět v menu na pravé straně, kde pomocí "start" roztočíme symboly, z nichž většina je nějaké ovoce (odtud název hry). Pokud trefíme alespoň tři stejné symboly vedle sebe, tak vyhráváme a zároveň se rozsvítí jeden z nápisů pod ukazatelem hotovosti. Pokud se nám podaří rozsvítit všech osm, tak jsme celkovými vítězi

Začátek hry

Zastavuji si dva "klauny" na další kolo

Možnost znásobit si výhru... nebo vše ztratit

Pomocí volby "stop" si lze zastavit některé symboly a ve druhém kole se pokusit o zkompletování trojice/čtveřice. V případě výhry si buď lze částku hned vybrat přes "entry", druhá možnost "risk" nás vezme na další obrazovku, kde můžeme zariskovat a znásobit svoji výhru. To se děje tak, že ukazatel rychle přeskakuje mezi možnostmi "x krát" a "lose" a na nás je stisknout mezerník ve správný moment. Samozřejmě pokud vylosujeme "lose", tak prohráváme vše, ale pokud se nám zadaří, tak se násobitel několikrát zvyšuje a můžeme si odnést maximálně až stonásobek vyhrané částky. 

Pod ukazatelem hotovosti se nachází jackpot, který se postupně zvyšuje a tuto částku můžeme vyhrát pokud trefíme alespoň tři stejnojmenné symboly. Nashromáždit hotovost je ale sekundární, jak již bylo řečeno, tak hlavním cílem je rozsvítit všechny nápisy, čímž hra končí. 

Maximální znásobení je 100x

Vítězství! 

Verdikt: Další ztvárnění výherního automatu. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat