úterý 17. ledna 2023

Hra 773: Automat (1993)


Automat
Vývojář: Antonín Křížek
Vydavatel: TonSoft
Vydáno 1993 pro ZX Spectrum
Žánr: Hazardní
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Převedení výherního automatu na počítače ZX Spectrum - začínáme s 20 korunami a cílem bude samozřejmě získat co nejvíce. Ovládací klávesy vidíme v dolní části obrazovky. Pomocí "0" roztočíme symboly a pokud nám padnou alespoň dva, ale ideálně tři stejné, tak vyhrajeme určitou částku. Pokaždé můžeme stiskem "1", "2", nebo "3" přidržet jeden ze symbolů do dalšího kola a pomocí "4" tuto volbu zrušíme. 

Jakmile něco trefíme, tak se přesouváme do druhé části, kdy začne uprostřed rychle problikávat kolečko a křížek a pomocí "5", respektive "6" můžeme symbol trefit a svoji průběžnou výhru zdvojnásobit či naopak vše ztratit (maximálně takto můžeme dosáhnout na 200, načež se přehraje písnička a musíme zahájit další "kolo"). 

Následující volbou je pomocí "7" aktuální částku připsat do našeho banku či stiskem "8" zahájit s výhrou alternativní hru, která se nachází v levém horním rohu. Zde se zase losují jen kolečka a křížky, přičemž pomocí "9" můžeme přepínat mezi výšemi vkladu čtyři, osm či šestnáct. Poté opět pomocí "5" nebo "6" volíme, na který symbol "sázíme" a pokud se vygenerují tři symboly v prostředním řádku či na diagonále, tak svoji výhru můžeme opět navýšit. 

Začátek hry

Trefil jsem tři symboly a výhru znásobil na maximálních 200

Ve vrchní části jsem trefil kolečka v řádku uprostřed i diagonálně a získal další body

Verdikt: Převedení výherního automatu, které je jen o něco málo zábavnější jak videostop. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat