pondělí 14. listopadu 2022

Hra 747: Tři Kapitáni (1992)


Tři Kapitáni
Vývojář: Petr Svoboda
Vydavatel: PS-Soft
Vydáno 1992 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Sci-fi textovka vycházející z díla Kirilla Bulyčova jménem Alenka z planety Země (1971). Přeneseme se do roku 2074 a ujmeme se děvčátka jménem Alenka Selezněvová, s níž se vydáme na hvězdnou výpravu, během které máme za úkol sbírat vzácná zvířata do naší Kosmické zoologické zahrady a zároveň hledat jakéhosi Druhého kapitána. 

Pro vstup do programu je nutné zadat heslo "MODRY RACEK". 

Úvodní titulky

Příběh #1

Příběh #2

Příběh #3

Hra je v podstatě interaktivní román, kdy si vždy přečteme text a poté si zvolíme ze dvou či tří možností. Malé větvení příběhu je ale jen na začátku, poté vede dál vždy jen jedna volba a na ostatní dostaneme krátkou negativní odpověď - zemřít či nějak hru pokazit naštěstí nelze. 

Problém je, že texty jsou vlastně parafrázovány a oproti knize zkráceny, takže hráč neznalý předlohy bude pravděpodobně naprosto ztracen a nepochopí co a proč se ve hře vlastně děje. Po menším cestování vesmírem ale nakonec najdeme kosmickou loď Modrý racek (odtud vstupní heslo) a druhého kapitána, který má u sebe vzorec na "absolutní palivo Galaxia", jež umožní cestovat rychlostí světla. 

Na závěrečné obrazovce se dozvíme i heslo "STROJ CASU" do chystaného pokračování "Dobrodružství na Coleidě",  které buď nevzniklo, nebo se nedochovalo. 

Začátek hry

Možnost volby je jen iluze

První možnost sedí přesně

POSTUP HROU
3, 2, 1, 1, 1, 2, 2, 1, 1, 2, 2, 2, 2, 2, 1, 2, 3, 2, 1, 2, 3, 1, 2, 1, 2, 3, 1, 1, 1
KONEC POSTUPU HROU


Často pouze čteme

"Absolutní palivo Galaxia"

Vítězství!

Verdikt: Pro hráče neznalé předlohy poměrně zmatený interaktivní román. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat