pátek 25. února 2022

Hra 646: Dobrodružství na WC (1992)


Dobrodružství na WC
Vývojář: Kamil Bednář
Vydavatel: Rak
Vydáno 1992 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

V této textovce nejde o žádný epický příběh či zachraňování světa, zápletka je velice banální - ležíme v posteli, když v tom náhle pocítíme potřebu se vyprázdnit. Pravděpodobně jsme snědli něco špatného, protože potřeba je velice akutní a na celou akci máme přesně 95 sekund. Tedy jen naoko, časový limit tu ve skutečnosti není. 

Je tu ale rozbitá hudba na úvodních obrazovkách, které je lepší co nejrychleji přeskočit. Ve hře je pak velice užitečný příkaz POMOC, díky kterému dostaneme nápovědu, co dál dělat. Hratelnost je založená na hádání správných tvarů příkazů, kdy většinou je nutné použít infinitiv, ale bohužel se najde i výjimka. Pokud příkaz netrefíme, tak následuje konec hry a musíme začít od znovu. Trápení podtrhuje ještě výskyt bugu, kdy se špatně vyhodnocuje vlastnictví toaletního papíru, takže hra bez opravy nejde dohrát. 

Úvodní obrazovku je kvůli rozbité hudbě lepší rychle přeskočit

Instrukce

Začátek hry

POSTUP HROU
ODKRYT SE, VSTAT, OTEVRIT DVERE, JIT ROVNE, OTEVRIT SKRINKU, VZIT TOALETNI PAPIR, OTEVRIT DVERE, JIT ROVNE, VZIT KLIC, OTEVRIT VITRINU KLICEM, VZIT WC SPRAY, JIT ROVNE, OTEVRIT DVERE, JIT DOLEVA, POUZIJ WC SPRAY, SUNDAT KALHOTY, SUNDAT TRENKY, SEDNOUT SI, ZAVRIT DVERE, JIT VEN, UMYT SI RUCE, JIT ZPET, LEHNOUT SI, PRIKRYT SE
KONEC POSTUPU HROU

Správný Atarista si poradí sám!

Kabel položen

Tak to by stačilo...

Verdikt: Fekální zápletka by zase tak nevadila, nicméně zpracování není dobré a dočkáme se neoblíbeného hádání správných tvarů příkazů. 
Hodnocení: 1/10

Žádné komentáře:

Okomentovat