neděle 20. února 2022

Hra 644: Dangerous Street (1992)


Dangerous Street
Vývojář: Radek Štěrba
Vydavatel: Raster Software
Vydáno 1992 pro Atari 8-bit
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Podle slov samotného autora je Dangerous Street inspirována arkádovou střílečkou Commando (1985). Ujmeme se vojáka, který se pohybuje zleva doprava a snaží se prostřílet přes nekonečný zástup nepřátel. K tomu má k dispozici dvě zbraně - základní kulomet a panzerfaust - mezi kterými se přepíná pomocí směru doleva. Hra se ovládá pomocí joysticku a zaujme i povedenou hudbou

Úvodní obrazovka

Začátek hry

Bohužel je nutné střílet i psy

Mezi nepřátele se řadí základní psi a jakési koule, jež můžeme sestřelit kulometem. Za ně dostaneme 10 bodů do skóre, nicméně postupem času se začnou objevovat i další typy protivníků jako je motorka (30 bodů), auto (50), náklaďák (80) a ve finále se objeví i střílející varianty, včetně tanku (150). Všechna vozidla je nutné sestřelit panzerfaustem, který ale nejdříve musíme najít a sebrat, načež máme omezené střely (ukazatel "pancer") - ty si můžeme doplnit sebráním bedny s náboji. Některá vozidla přitom vydrží i dva zásahy. 

Naše postava začíná s pěti životy a 100 % energie. Psi, koule a nepřátelské projektily nám při kontaktu uberou část energie, nicméně přežít se dá hned několik zásahů. Na druhou stranu srážka s vozidlem znamená okamžitou smrt, takže je nutné buď kličkovat, nebo se prostřílet dál. 

Na začátku je na výběr ze tří ulic, které se liší obtížností, tzn. frekvencí nepřátel, jaký typ se vyskytuje a ovlivněn je i výskyt panzerfaustu, kdy na vyšší obtížnost se objevuje zřídka. Úrovně jsou až příliš dlouhé, ale mají konec. Pokud se nám podaří dokončit všechny tři, tak následuje gratulační obrazovka. Bohužel není možné zapsat svoje skóre, protože tu chybí tabulka nejlepších. 

Hra při přechodu mezi úrovněmi často padá s chybou, takže jsem ji musel hrát několikrát, dokud se nepodařilo dostat se až na konec. Nicméně to je dost možná způsobeno spíše hraním v emulátoru. 

Exploze automobilu

Začíná přituhovat

Vítězství! 

Verdikt: Dobrá arkádová střílečka, pro její dohrání je ale nutné dokončit tři velmi dlouhé a stereotypní úrovně. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat