úterý 18. ledna 2022

Hra 632: Bill Jones (1992)


Bill Jones
Vývojář: Milan Čepák
Vydavatel: Ce-Soft
Vydáno 1992 pro ZX Spectrum
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Jakožto Bill Jones (pravděpodobně méně slavný bratranec Indyho) se vydáváme najít lupiče zlaté sošky bohyně Moncie. Jak už úvodní obrázek naznačuje, tentokrát se nebudeme pohybovat po starověkých chrámech, ale zůstaneme v městském prostředí, přičemž několikrát využijeme i svůj automobil. 

Instrukce

Začátek hry

Co jiného bychom mohli dělat v obchodu?

Mechanismy jsou jiné než u klasické textovky. Je nám vždy představena situace a musíme na ní reagovat napsáním správného příkazu. Pokud uděláme cokoliv jiného, tak ve většině případů zemřeme nějakým bizarním způsobem a musíme začít od začátku. Příkaz musíme uhodnout na první pokus, přičemž slova se nedají zkracovat a musí se psát velkými písmeny. 

Hra se tedy mění v zoufalé hledání, co zrovna měl autor na mysli a leckdy je opravdu nemožné to uhádnout. Paradoxní je, že cíl hry ani nelze splnit. Celou dobu budeme jezdit městem a vyhýbat se agresivním jedincům, načež se dostaneme na jakousi farmu a hra nám oznámí, že sošku můžeme získat ve druhé části, která není k dispozici a je otázka, zda někdy vůbec spatřila světlo světa.

Mapa

POSTUP HROU
UDERIM HO, NASTOUPIM, SEBERU KLICKY, POUZIJU KLICKY, BUDU RIDIT, VYSTOUPIM, VEJDU DO OBCHODU, ZEPTAM SE NA PRACI, PROZKOUMAM NOVINY, PUJDU DO OBCHODU, POUZIJU BIC, SEBERU KANYSTR A ZAPALKY, ODEJDU Z OBCHODU, VYLIJU KANYSTR, ZAPALIM KAPALINU, ZEPTAM SE NA MOJE AUTO, UTECU SE SKINY, NASTOUPIM, POLOZIM KANYSTR, OTEVRU SKINHEADUM, NASTARTUJU, BUDU RIDIT, VYSTOUPIM, VEZMU SKINHEADA DO NEMOCNICE, NASTOUPIM, NASTARTUJU, BUDU RIDIT
KONEC POSTUPU HROU

Policisté do novin oznamují svůj budoucí zásah

Asi jsem měl značkové hadry

Vítězství!

Verdikt: Opravdu nepovedená textovka založená na hádání příkazů. 
Hodnocení: 1/10

1 komentář:

  1. Úvodní obrázek je ze hry Overlander (1988), s překrytými nápisy (přesto je okraj původního titulu stále vidět).

    OdpovědětVymazat