pátek 17. července 2020

Hra 450: Mouse (1990)


Mouse
Vývojář: Jaromír Faiman
Vydavatel: Jaromír Faiman
Vydáno 1990 pro Atari 8-bit
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Nedokončeno - bug

Jednoduchá arkáda, která nemá ani žádnou obrazovku s instrukcemi - podle názvu si ale můžeme domyslet, že se stáváme myší, která se vždy v bludišti snaží sebrat všechny kousky sýra. Ovládání je řešeno jednoduše pomocí čtyř směrových kláves, respektive joysticku. Vyhýbat se musíme jakési kouli, která se chaoticky pohybuje po obrazovce a jež se nás nesmí dotknout, jinak ztratíme jeden ze tří životů

Začátek hry

Koule blokuje druhý "komínek"

Dostali mě

Za každý sebraný kousek sýra dostaneme 10 bodů do skóre, přičemž tu je i časový limit začínající na čísle 500 - po sebrání všech kousků sýra se zbývající čas započítá do skóre a posuneme se do dalšího bludiště. 

Problém ale nastává v páté úrovni, kdy se pozadí úrovně začne jakoby rozpadat a nedá se toho zbavit ani pokud se započne nová hra. Level se ale dá stále dokončit, jen je orientace zhoršená. Bohužel, hned v následující, šesté úrovni, najdeme jeden z kousků sýra úplně na konci "cesty", což znamená, že vždy dříve narazíme na protivníka a úroveň se nedá dokončit. Těžko říct, jestli to je bug, nebo záměr autora, nicméně hra tak působí nedodělaně. 

Obraz se začíná rozpadat

6. úroveň

Tohle je nejdál, kam se dá dostat - poslední sýr je za koulí

Verdikt: Nedodělaná a zabugovaná arkáda. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat