pondělí 11. května 2020

Hra 429: Fotbalový Trenér 2 (1990)


Fotbalový Trenér 2
Vývojář: Badura
Vydavatel: Badura
Vydáno 1990 pro Atari 8-bit
Žánr: Sportovní
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Pokračování hry Fotbalový Trenér (1988). Největší změnou je, že tentokráte se podíváme do italské ligy, přičemž začínáme v ročníku 1981-1982. Ujmeme se slavného klubu AC Milán, startujeme přitom ale ve 4. lize, což je trochu zvláštní, takže si třeba představujme, že klub dostal trest za korupci, byl poslán do nižší soutěže a na nás je dostat ho zpět na vrchol.

Tentokrát italská liga
Instrukce
První kolo

Oproti předchozímu dílu tu najdeme minimum změn. Vlastně jich je tak málo, že se domnívám, že autor pouze přepsal jména klubů a hráčů, možná trochu upravil jejich statistiky a balanc hry a to je tak všechno.

Když už zmiňuji jména hráčů, tak tu najdeme pár opravdových legend jako je Roberto Baggio, Paolo Maldini, Michael Laudrup, Marco van Basten, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard či Roberto Mancini. To je přeci jen příjemná změna oproti neznámým hráčům ze skotské ligy z předchozího dílu.

Průběh zápasu
Hodnocení uplynulého čtvrtletí
Vyhrál jsem 4. italskou ligu

Ve hře tedy opět budeme určovat sestavu, nakupovat a prodávat hráče (opět jich je k dispozici tak málo, že za celou hru uskutečníme tak dva přestupy), starat se o finance a snažit se vyhrát ligu. Každý hráč má tři statistiky - techniku, kondici a morálku, přičemž může být i zraněný či nemocný. Před každým zápasem se náhodně vygeneruje i síla soupeře a ve finále je jedno, jestli hrajeme s týmem ze 4. či první ligy, protože zápasy jsou vždy podobně náročné.

Zápolit můžeme o ligový pohár a pokud ho získáme, tak se kvalifikujeme i do soutěže PVP (Pohár vítězů pohárů) a pokud vyhrajeme ligu, tak se můžeme poprat i o pohár PMEZ (Pohár mistrů evropských zemí).

Postup
Vyhrál jsem i pohár
Mistr !

Verdikt: Změny oproti předchozímu dílu jsou opravdu minimální, takže i hodnocení zůstává stejné. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat