úterý 26. května 2020

Hra 433: Help Saturn (1990)


Help Saturn
Vývojář: Kamil Bednář
Vydavatel: Rak
Vydáno 1990 pro Atari 8-bit
Žánr: Simulátor
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Jakožto pilot bojového letounu se budeme snažit pomoci Saturnu - hra bohužel neposkytuje nějaké nastínění příběhu a rovnou nás vrhne do víru boje. Vše vidíme z prvního pohledu, kdy uprostřed obrazovky je zaměřovač našeho zbraňového systému a čára představuje horizont, podle kterého poznáme naklonění letounu. Začínáme rovnou ve vzduchu a klávesami 1-9 ovládáme rychlost letu, což má vliv i na spotřebu paliva. Snažíme se vždy nalézt nepřátelský letoun, zaměřit ho a sestřelit. 

Instrukce
Začátek hry
Snažím se trefit nepřítele

Počet sestřelených letounů vidíme v levé části obrazovky, vpravo jsou ukazatele paliva ("F") a nábojů ("L"). Nepřátelé se nemohou bránit, takže se musíme obávat jen o stav paliva a nábojů - jakmile dojdou, tak končíme. Stejně tak můžeme narazit do povrchu planety a vybouchnout. Palivo můžeme dočerpat tak, že snížíme rychlost na minimum a stiskneme klávesu "R", načež se spustí animace přistání, přiletí spojenec a doplní nám palivo na maximum. Náboje ovšem doplnit nejdou.

Jakmile sestřelíme 10 nepřátel, spustí se další animace, kdy vyletíme na oběžnou dráhu planety, kde vidíme pravděpodobně mateřskou loď a následuje gratulace příšernou angličtinou.


Trefa !
Doplňování paliva
Vystoupal jsem na oběžnou dráhu
Vítězství ! Tomu textu ale nerozumím. 

Verdikt: Primitivní simulátor bojového letounu. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat