středa 25. září 2019

Hra 363: Heavy Lift Helicopter (?)


Heavy Lift Helicopter
Vývojář: Martin Vodička
Vydavatel: Eclipse
Vydáno ? pro ZX Spectrum
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Další podprůměrná hra od Eclipse (naposledy Exion (1989)), tentokrát s neznámým datem vydání. Ujmeme se transportního vrtulníku se dvěma vrtulemi a vydáme se naložit náklad, který musíme odvézt na konec úrovně. 

V cestě nám budou stát nepřátelé ve formě různých tanků a děl, kteří na nás střílejí ze země. V tomto případě se nejedná o klasický shoot 'em up, jelikož nemůžeme střelbu opětovat, ale v našich silách je jen kličkovat mezi střelami. 

Začátek hry
Setkání s prvním nepřítelem
Nakládání dokončeno

Hra se ovládá pomocí tří kláves - dvě pro pohyb nahoru a dolů a jedna pro nabrání nákladu. Ten se nachází kousek po začátku hry a pokud ho mineme, tak přijdeme o velkou část bodů. Musíme tedy ve vhodný okamžik, kdy přelétáme přesně nad ním, stisknout klávesu, čímž náklad nabereme. 

Dále je hra velmi jednoduchá - helikoptéra se může pohybovat pouze ve dvou letových hladinách a nepřátelská střela je vždy jen v jedné z nich. Stačí tedy kličkovat mezi těmito dvěma "řádky" a je vyhráno. Jakmile doletíme do cíle, helikoptéra automaticky přistane, vyloží náklad a hra začíná beze změny od znovu, s možností si vylepšit skóre. Cílem hry je získat co nejvyšší skóre, kdy za každého překonaného protivníka dostaneme 5 a za každý doručený náklad 100 bodů. Na to máme přesně 3 životy.

Dělo mě trefilo
Už poněkolikáté jsem donesl náklad až do cíle
Konec hry

Verdikt: Zatím asi nejlepší hra od Eclipse, ale stále to není nic, co by stálo za řeč. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat