pátek 13. září 2019

Hra 360: Chamurabi (?)


Chamurabi
Vývojář: ?
Vydavatel: ?
Vydáno ? pro ZX Spectrum
Žánr: Strategická hra
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Chamurabi je opravdu hodně podobná hře Imperátor (19??) - jedná se tedy opět o textovou strategii, ve které se pokusíme být úspěšnými hospodáři a dovést naši říši k blahobytu, čímž se staneme "vládci Sumeru". Opět dostáváme každý rok hlášení a podle toho se rozhodujeme, kolik akrů půdy nakoupíme, kolik jídla rozdělíme mezi obyvatele, atd. 

Instrukce
Začátek hry
Nedejte lidem najíst a hned je tu povstání

Je zajímavé, že i když jsou ukazatele a počáteční stavy v podstatě totožné se zmíněnou hrou Imperátor, přesto je hra jinak vybalancovaná a hraje se tedy úplně jinak. V tomto případě je našim cílem dosáhnout na více než 150 lidí a více než 1350 akrů půdy, čímž hra úspěšně končí. 

Podstatný rozdíl je, že lidem nelze dávat méně jídla, než je jejich průměrná spotřeba - v tomto případě okamžitě nastává povstání a konec hry. Zároveň ale počet lidí nekontrolovatelně stoupá a stejně tak spotřeba jídla, čímž se situace vymyká kontrole. Je tedy potřeba ukončit hru co nejdříve, mít velké štěstí na úrodu a já jsem zároveň také chytře využil nabídku půjčky od sousedního království, což mě dostalo z tíživé situace. 

Tak to se nepovedlo
Situace vypadá nadějně
Vítězství !

Verdikt: Další textová strategie, kde záleží spíše na štěstí. Chtělo by to lépe vybalancovat hratelnost. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat