čtvrtek 11. července 2019

Hra 339: Score (1989)


Score
Vývojář: Václav Cinert
Vydavatel: CV Software
Vydáno 1989 pro ZX Spectrum
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

CV Software vydalo několik na svou dobu spíše podprůměrných her, kdy nejpovedenější byla asi textovka Grey Island (1989) s Fantomasem v hlavní roli. Tentokrát se ale jedná o čistokrevnou arkádu, která ani nemá žádné instrukce a rovnou jsme vhozeni do první úrovně, kterým se tady říká "caverns" čili "jeskyně". 

Na obrazovce vidíme jak svoji postavu, tak spoustu znaků, ke kterým musíme přijít a sebrat je. Každý sebraný znak má na základě svého typu určité bodové ohodnocení. "Dolary" jsou například za 300 bodů, "libry" za 500. Cílem je získat v každé úrovni 10000 bodů, načež se nám otevře brána dál. Tou ještě musíme projít a to vše v časovém limitu, který je dost neúprosný. 

Začátek hry
Už jen 4000 bodů
Krůček od další úrovně

Brána se navíc v každé úrovni otevře na jiném místě a jelikož prostě není čas, tak musíme její polohu vědět dopředu a přizpůsobit tomu svůj postup. Jakmile nestihneme bránou projít, tak musíme začít od začátku, tzn. první úrovně, přičemž se zapisuje nejvyšší získané skóre. 

Ve hře je celkem 8 úrovní a jakmile je dokončíme, tak ani není možné zapsat své jméno a hra prostě jen uloží získané skóre. Ve hře je také bug, kdy se občas nepřičtou body za sebraný symbol, což je dost fatální. Zjistil jsem, že se dá obejít tak, že k symbolu přijdeme skrz jedno prázdné políčko, poté se body započítají vždy. 

Poslední, osmá úroveň
Vítězství !

Verdikt: Jednoduchá, krátká a nepříliš zábavná arkáda, která navíc obsahuje nepříjemný bug. 
Hodnocení: 2/10

3 komentáře: