neděle 21. července 2019

Hra 343: Space Landing (1989)


Space Landing
Vývojář: Martin Kalina
Vydavatel: Gambrinus Software
Vydáno 1989 pro ZX Spectrum
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Na úvodní obrazovce se můžeme dočíst, že vytvořit hru trvalo pouhé 4 hodiny a je to bohužel znát. Budeme ovládat vesmírnou loď, kterou můžeme vidět na horním okraji obrazovky, přičemž naším cílem je prokličkovat mezi meteority a úspěšně přistát na povrchu jakési planety.

Hra se ovládá pouze třemi klávesami - dvě pro pohyb do stran a jedna pro střelu, kdy si občas můžeme vypomoci a jeden z meteoritů rozstřelit.

Začátek hry
Narazil jsem
Vystřelil jsem po meteoritu

Není tu přítomné žádné skóre, hra nanejvýš při neúspěšném pokusu ukáže, kolik metrů zbývalo k povrchu planety. Největším problémem je silné problikávání všech objektů na obrazovce, což bych u hry z roku 89 už nečekal. Z toho důvodu bylo také dost těžké vůbec udělat screenshoty, na kterých by bylo něco vidět, a strávil jsem nad tím více času, než bych chtěl. 

Pokus o anglické texty také nevyšel a jediné, co stojí za zmínku, je ucházející hudební podklad, který ale autor pravděpodobně někde vykradl.


Už jen kousek
Congradulations! You have space ship landet !

Verdikt: Velice nepovedená hra - sice jsme tu už měli i horší, ale již dlouho jsem neudělil minimální hodnocení a toto je nejvhodnější kandidát, takže...
Hodnocení: 1/10

Žádné komentáře:

Okomentovat